12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Mitropolitul Laurențiu a sărbătorit ziua onomastică prin rugăciune

Știri din Județ

În ziua de cinstire a Sfântului Mucenic și Arhidiacon Laurențiu, preoți și credincioși din Arhiepiscopia Sibiului s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul la hramul bisericii „Sf. Mare Mc. Mina” și „Sf. Mucenic Laurențiu” din localitatea brașoveană Hărman.


În fiecare an, pe 10 august, când îl prăznuim pe Sfântul Mucenic și Arhidiacon Laurențiu, Arhiepiscopia Sibiului și întreaga Mitropoliei a Ardealului se află în sărbătoare. Arhipăstorul preoților și credincioșilor din eparhia transilvăneană, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, își cinstește în această zi sfântul ocrotitor. Sub protia Înaltpreasfințitul părinte Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului  un sobor de preoți și diaconi au participat la Sfânta Liturghie în singura biserică din județul Brașov și a doua din Arhiepiscopia Sibiului închinată Sfântului Mucenic Laurențiu.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a vorbit despre viața, martiriul și lucrarea filantropică a Sfântului Mucenic și Arhidiacon Laurențiu evidențiind însemnătatea exemplului Sfântului ocrotitor în lucrarea misionar pastorală și filantropică a Înaltpreasfinției Sale.  

La finalul Sfintei Liturghii,  preotul Ion Manea, protopopul de Bran– Zărnești , a adresat un cuvânt de mulțumire și de felicitare din partea tuturor celor prezenți, subliniind implicarea duhovnicească și statornică a IPS Mitropolit Laurențiu în toate lucrările pastorale, misionare și sociale din Arhiepiscopia Sibiului oferind  ierarhului în semn de preţuire un buchet de flori.

Părintele Mitropolit le-a mulțumit tuturor pentru prezență la acest moment festiv și duhovnicesc, preotului paroh Călin Vicu pentru grija purtată marcării acestei sărbători a întregii eparhii și i-a îndemnat pe toți să slujească Biserica lui Hristos în continuare cu același devotament și cu multă credință.

La final, cei prezenți i-au oferit flori Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului împreună cu urările specifice unui astfel de moment aniversar.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri