12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Premieră: Prima achiziție de artă contemporană la Muzeul Brukenthal a atras 600 de oferte

Știri din Județ

În urma anunțului de achiziție de artă contemporană la Muzeului Național Brukenthal, au fost primite peste 600 de oferte.


Achiziția de artă contemporană pentru Muzeul Național Brukenthal – Muzeul de Artă Contemporană este realizată cu sprijinul Ministerului Culturii.

”Achizițiile vor constitui un stimulent pentru producția artistică curentă, realizată după anul 1990, iar procedurile vor viza operele de artă originale, inedite, relevante pentru constituirea canonului artei contemporane, opere aparținând atât artiștilor de referință ai istoriei recente, din România sau diaspora, cât și tinerelor generații. Sunt de interes lucrări din toate mediile, care îndeplinesc criteriile formulate de specialiștii muzeului și analizate de către membrii juriului, și a căror stare de conservare și rezistență în timp permit depozitarea, expunerea, recontextualizarea și mobilitatea locală și transnațională”, a transmis Alexandru Constantin Chituță.

Sesiunea de achiziții 2024 a Muzeului Brukenthal este dedicată atât artiștilor de origine română, în viață, activi în România sau în diaspora, cât și moștenitorilor de drept ai unor artiști contemporani de origine română care au activat în România sau în străinătate.

Sesiunea de achiziții 2024 a Ministerului Culurii se va desfășura simultan în Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național Brukenthal și Muzeul de Artă Iași, fiecare bugetate de Ministerul Culturii cu cate 500.000 lei.

”Îi încurajez pe membrii comunității artistice din România și din diaspora să participe la sesiunea de achiziții opere de artă 2024.Sesiunea urmărește dezvoltarea colecțiilor celor 3 muzee și, prin aceasta, creșterea patrimoniului cultural al României. Achizițiile vor constitui un stimulent pentru producția artistică, iar procedurile vor viza operele de artă originale, inedite, relevante pentru constituirea canonului artei contemporane, opere aparținând atât artiștilor de referință ai istoriei recente, din România sau diaspora, cât și tinerelor generații. Sunt de interes lucrări din toate mediile, care îndeplinesc criteriile formulate de specialiștii muzeului și analizate de către membrii juriului, și a căror stare de conservare și rezistență în timp permit depozitarea, expunerea, recontextualizarea și mobilitatea locală și transnațională”, a transmis Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara