14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Festivalul Plăcintelor revine duminica aceasta la Tălmăcel

Știri din Județ

,,Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel” a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție. În  data de 18 august 2024, de la orele 14:00, în satul Tălmăcel, din judeţul Sibiu, într-un loc liniştit, frumos, natural,în inima naturii, numit Lunca Largă, îi aşteptăm pe toţi cei care îşi doresc să petreacă o zi plină de tihnă, într-o atmosferă veselă şi primitoare. Anul acesta, tema proiectului este ,,Câmpul cu maci”, by Anca Groza, decorul tradițional-rustic fiind special realizat, ca în fiecare an, de partenerul nostru, ,,Departe de zgomotul lumii”.

Bunătăți locale

Identitate gastronomică, bucătărie locală, experiență autentică, toate acestea pentru oaspeții care ne vor trece pragul și care vor degusta delicioasele plăcinte, într-un decor rustic. Aceştia vor fi întâmpinaţi de gazdele satului în frumoasele straie populare de mare sărbătoare. Brutăria Vitoşa din Tălmaciu, unul dintre producătorii de aici şi totodată un brand local important, va pregăti, pentru al doilea an consecutiv, deja renumitele PLĂCINTE  TRADIŢIONALE  DE  TĂLMĂCEL: plăcinta cu brânză de burduf de oaie şi cartofi. În cadrul evenimentului, producătorii locali din Tălmaciu şi Tălmăcel îşi întâmpină oaspeţii la Târgul de Bunătăţi Locale, cu ceaun de berbecuţ şi oaie, cu celebra ,,gânscă” de Tălmăcel, cu produse sănătoase, tradiționale şi foarte gustoase. Cei care vor dori să nu uite toate aceste gusturi pot cumpăra pentru acasă bunătăţi de la producătorii locali.

Scena la Fântâna

Spectacolul de folclor, intitulat ,,Scena La Fântâna”, va fi prezent ca de fiecare dată, fiind unul dintre momentele de atracție ale festivalului. Vor urca pe scenă artişti cunoscuţi şi îndrăgiți de către public. Dintre aceștia amintim: Geanina Gavrilă & Formația, Ansamblul Folcloric ,,Datina” Tălmaciu, ,,Grupul Vocal al Asociației Seniorilor Tălmăceni”, care va interpreta cântecele îndrăgitei interprete Lucreția Ciobanu, supranumită ,,doamna munților”, datorită abordării repertoriului păstoresc.

Copiii se vor putea bucura de ateliere de creaţie meşteşugărească susţinute de Atelierul Fain şi Mariana-Iulia Filimon și de către artiști și meșteșugari locali. De asemenea, pasionaţii de drumeţii au posibilitatea să facă plimbări în natură sau cu şareta prin sat. La ora 20.30, ne vom lua rămas bun de la oaspeţii noştri, până anul viitor, prin deja spectaculosul foc de tabără, momentul de închidere al festivalului.

 ,,Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel” este un proiect cultural – gastronomic organizat de Asociaţia ACT Sibiu, cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda Culturală 2024. Este un program culinar care susține producătorii și economia locală, promovează hrana sănătoasă și încurajează turismul local responsabil. Este un eveniment dedicat atât comunității locale din Tălmăcel, Tălmaciu, Mărginimea Sibiului, cât şi sibienilor şi turiştilor, un proiect care îşi doreşte să creeze o punte între lumea urbană şi cea rurală”, explică Claudia Buidan, managerul proiectului și președintele Asociației ACT Sibiu.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală 2024.

Parteneri: Primăria Oraşului Tălmaciu, Asociaţia Obştea Tălmăcel, Mai Transilvania Dor, Atelierul Fain, Asociația Ajut prin Educație

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri