13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Părintele Profesor Dumitru Abrudan, condus pe ultimul drum

Știri din Județ

Părintele profesor Dumitru Abrudan, dascăl de Vechiul Testament la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitor al Sfântului Altar, a fost condus luni, 12 august, pe drumul veșniciei. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Slujba de înmormântare a părintelui profesor a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, în Catedrala mitropolitană din Sibiu de un sobor de preoți format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. La momentul chinonicului părintele Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Ică a vorbit despre această încadrare a slujbei de prohodire în cadrul Sfintei Liturghii. 

Soborul slujitor care a oficiat slujba înmormântării a fost condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de părinți profesori de la mai multe facultăți de Teologie din țară, consilieri eparhiali, protopopi și alți slujitori ai sfintelor altare.

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri