12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Păuca și-a triplat populația în week-end

Știri din Județ

Comuna Păuca, situată la limita de vest a județului, mai încolo de Loamneș, între dealuri, cu sate răsfirate s-a umplut la finele săptămânii trecute de lume. Festivalul Zilele Comunei, prilej și de revenire acasă a fiilor și fiicelor satului a fost un succes. Muzica populară a atras mulți spectatori pe scena din spatele Primăriei, iar tarabele cu mâncare și diferite lucruri de vânzare au dat culoare și miros zonei.


Acum câteva luni, la o întâlnire cu primarul Nicolae Dancu la sediul Primăriei l-a întrebat de ce are o scenă și un cort în spatele instituției. Mi-a spus că acolo se fac festivitățile. Nu degeaba a fost reales a 9-a oară primar. Omul a înțeles de mult că decât să cheltuiască bani pe scene, corturi la fiecare festival, mai bine face un spațiu de spectacole permanent în aer liber, adaptat și pentru ploi. Cu banii pe care alții îi cheltuie pe două festivaluri, el a făcut un spațiu pentru mulți, mulți ani.

Și muzica a răsunat bine la Păuca. Am ajuns duminică la prânz, după ora 15. Conform programului festivitățile au început de sâmbătă seara cu spectacole populare. Dar duminică a fost spuma artiștilor… și a politicienilor!

VIDEO:

Sau credeți că Zilele unei comune se ratează de aleșii noștri? Pe scena mare nu au încăput toți oficialii prezenți. Așa de mulți au fost. Primarul Nicolae Dancu i-a primit pe toți. A fost vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, deputatul PSD Bogdan Trif cu o armată de la partid, liberalii au venit și ei cu primari din diferite comune și șefi de instituții. Și alți politicieni.

Dar publicul prezent în număr foarte mare s-a bucurat mai mult de spectacolul de muzică populară adevărată și de dansurile tradiționale. Chit că dacă ieșeai din spațiul Primăriei pe strada principală, o terasă postată peste drum băga manele la maxim. Să fie pentru toate gusturile, dar lumea nu se înghesuia la ei. Semn că la Păuca, încă mai guvernează adevăratele tradiții și adevărata muzică românească.

Primarul Nicolae Dancu a fost gazdă primitoare cu toți invitații, fie ei mai mari în scaune sau doar apropiați ai comunei. Dar a fost zgârcit în declarații cu presa, un obicei al său mai vechi. Deși premiat național pentru realizările din comuna Păuca și succesul incredibil de a fi votat de 9 ori consecutiv primar, Dancu nu prea vrea să fie în vizorul presei. Preferă să scrie proiecte cu echipa din Primărie.

Îmbrăcat la costum cu cravată, deși afară mureai de cald, primarul Nicolae Dancu și-a întreținut musafirii cum se cuvine la români. Ne-a amintit o întrebare adresată de un ziarist din București acum câțiva ani, care citise o statistică națională de unde reieșea că la Păuca este cea mai mare speranță de viață din țară. „Aici la noi se muncește mult, se petrece cu măsură, avem aer curat și multă liniște, de aceea se trăiește mai mult” a spus primarul Nicolae Dancu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara