11.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Razie pe drumurile județului Sibiu. Mii de mașini oprite și zeci de permise suspendate

Știri din Județ

În perioada 5 – 11 august 2024, polițiștii rutieri sibieni au desfășurat activități specifice pe linia respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

În perioada de referință, polițiștii au controlat peste 1.500 de autovehicule, 291 de conducători auto fiind sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, 26 de șoferi au fost înlăturați din trafic, prin suspendarea dreptului de a conduce, după ce s-a constatat că, prin viteza excesivă cu care se deplasau, generau situații de risc cu privire la siguranța circulației rutiere. 

În cadrul acțiunilor punctuale derulate pentru combaterea excesului de viteză, polițiștii rutieri sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul circulației, au aplicat un total de 550 de sancțiuni contravenționale, au reținut 42 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare. 

În ultimele 72 de ore, mai mulți conducători auto au fost depistați încălcând normele rutiere, astfel:

Acum 3 zile, în jurul orei 08:00, în orașul Avrig, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Avrig au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Bisericii de către un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Axente Sever. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două zile mai târziu, în jurul orei 05:00, în localitatea Mălâncrav, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 49 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, în jurul orei 23:00, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu din municipiul Mediaș, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Brateiu a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o conductă de gaz și cu gardul unui imobil. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Întrucât în urma testării șoferului cu aparatul din dotare au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, tânărul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în scopul stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri