21.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Sideways ESTE Filmul de Miercuri la cinematograful în aer liber de la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu

Știri din Județ

ESTE Filmul de Miercuri în parteneriat cu Cinematograful Arta din Cluj-Napoca vă invită să (re)descoperiți o serie de filme de vară în atmosfera răcoroasă a Terasei cu Flori: povești despre îndrăgostiți, prieteni, familii, călătorii, aceste filme vorbesc despre căutările, plăcerile și tragediile noastre, lăsând loc pentru râsete, lacrimi sau chiar idei noi. 

Miercuri, 14 august, de la ora 21.30, în aer liber, pe Terasa cu Flori a Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, va avea loc proiecția filmului IN VINO VERITAS / SIDEWAYS, cu 5 nominalizări la Oscar și 2 premii Golden Globes, pentru Cel mai bun film (comedie/ muzical) și Cel mai bun scenariu.

Sinopsis:

Sideways, filmul din 2004 al lui Alexander Payne, îi urmărește pe Miles (Paul Giamatti), un scriitor divorțat obsedat de vinuri, și pe vechiul său prieten și coleg de liceu, Jack (Thomas Haden Church), un actor de mâna a doua. Cei doi vizitează împreună podgoriile Valea Santa Ynez cu o săptămână înainte de nunta lui Jack. Jack vrea să-și trăiască „ultimele clipe de libertate”, iar pe Miles îl interesează doar perfecțiunea dintr-o sticlă de vin. Jack se mulțumește cu un Merlot ieftin, dar Miles tânjește după gustul perfect al unui Pinot. În scurt timp, Miles și Jack se trezesc „înecați” în vin și femei. Jack se îndrăgostește de o amfitrioană locală și amenință că anulează nunta. Miles trăiește o aventură romantică cu o chelneriță. Cei doi bărbați se îndreaptă periculos și amuzant spre criza vârstei mijlocii.

Rating: AP12 – Acordul părinţilor pt. copiii sub 12 ani

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook (https://eventbook.ro/program/este-filmul-de-miercuri) sau direct de la Centrul Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Parteneri: Marquardt, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, My Continental, Consomme Bistro, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Cărturesti, Humanitas, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, Universitatea ”Lucian Blaga”, Erasmus Librărie-Cafenea, Cinema Arta.

Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș