12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Sit arheologic descoperit la Șura Mică. Datează din secolul al III-lea î.Hr.

Știri din Județ

Un sit arheologic a fost descoperit în luna iulie, pe raza localității Șura Mică. Aici, specialiștii au găsit mai multe oseminte, dar și obiecte din ceramică și fier. Conform acestora, așezarea ar putea data din secolul al III-lea î.Hr.

Conform primelor date de la fața locului, situl arheologic a fost descoperit pe terenul de sub fosta fermă de porci din vremea comunismului. După o analiză sumară, arheologii au descoperit faptul că, oamenii locuiau în bordeie făcute din lut și aveau cuptoare și vase ceramice. În întărirea ipotezelor vin și gropile de extracție a lutului, găsite în jurul bordeiului.

Specialiștii de la Institutul de Arheologie Sistemică din Alba Iulia au desoperit oseminte care provin de la mai multe civilizații migratoare, datând din secolul al III-lea, din a II-a epocă a fierului, dar si din perioada medievală timpurie a secolului al VIII-lea. Situl arheologic se întinde pe o suprafață de un hectar și jumătate, fiind deja identificate șapte morminte ce aparțineau gepizilor. Toate elemente găsite în pământ vor fi transferate pentru cercetare și analiză mai detaliată iar apoi vor putea fi expuse publicului larg.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri