16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel – festivitate cu renume din frumoasa Mărginime a Sibiului

Știri din Județ

Primăria Tălmaciu vă invită la Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel, unul dintre cele mai frumoase și așteptate evenimente tradițional-gastronomice, din frumoasa Mărginime a Sibiului.

Producătorii locali vă așteaptă cu renumitele plăcinte tradiționale de Tălmăcel, pregătite cu brânză de burduf de oaie sau cartofi, cu plăcinte cu urdă și mărar, telemea, mere, prune sau cu nucă și cu demonstrații culinare.

În  data de 18 august 2024, de la orele 14:00, în satul Tălmăcel, din judeţul Sibiu, într-un loc liniştit, frumos, natural, în inima naturii, numit Lunca Largă, îi aşteptăm pe toţi cei care îşi doresc să petreacă o zi plină de tihnă, într-o atmosferă veselă şi primitoare. Anul acesta, tema proiectului este ,,Câmpul cu maci”, by Anca Groza, decorul tradițional-rustic fiind special realizat, ca în fiecare an, de partenerul nostru, ,,Departe de zgomotul lumii”.


“Ne bucurăm, că de la prima ediție, Primăria Talmaciu ne-a fost alături, ca partener principal al evenimentului. Implicarea, seriozitatea, deschiderea și susținerea sunt ceea ce ne dorim de la partenerii noștri. Mulțumim pentru sprijinul acordat ca de fiecare dată, domnului primar Ioan Oancea și domnului viceprimar, Ioan Opincariu, ca de altfel, administrației locale a orașului Tălmaciu.

Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel a devenit o tradiție în pitorescul sat de munte, pe care ne-am propus să o continuăm de la an la an, alături de partenerii noștri” – a transmis unul dintre organizatorii evenimentului, pe pagina de Facebook.


Acțiune cofinanțată de Consiliul Judetean Sibiu.

Parteneri: Primăria Tălmaciu, Asociația Obștea Tălmăcel, Mai Transilvania Dor, Atelierul fain, Asociația Ajut prin Educație

Credit foto: Sibiul in Imagini

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara