14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Cronică de festival: Astra Rock – Ziua a II-a

Știri din Județ

​În cea de a doua zi de festival, Astra Rock 2024, pe cele două scene au urcat artiști atât locali, cât și internaționali – care au dus publicul pe tărâmul vast, energic și imprevizibil al muzicii.

Wildchild  (România Sibiu) a deschis ziua de festival cu un concert energic pe scena Târgul de țară. Formația de stoner-rock cu influențe hard-rock impresionează prin solo-uri pe două chitare, secțiuni de instrumental complexe (în care se folosesc 9th chords, augmented 5th și scale-uri exotice). Drop tuning-ul, breakdown-urile și vocea inconfundabilă a vocalistei Ștefi Popa au ridicat publicul în picioare (vocalistul ZOB – prezent în public – a fost de asemenea captat de prestația muzicală). O trupă care surprinde plăcut prin atitudine și sound!

ROA (România București) a continuat petrecerea muzicală pe scena de pe lac. Formația de muzică electronică combină pasaje rock cu versuri hip-hop și influențe reggae. Hit-urile “Ne place” și ”D-aia” nu au lipsit din concertul acestora. O muzică antrenantă care a făcut publicul să sară și să cânte alături de favoriții săi. “Are o atitudine mișto” este replica unei fane despre Cezar Stănciulescu (vocalistul trupei), după prestație.

Enslaved (Norvegia) – una dintre cele mai așteptate trupe – a urcat mai apoi pe scenade pe lac. Subgenurile care pot caracteriza cel mai bine profilul formației sunt viking metal, black metal și progresiv. Înființată în anul 1991, trupa a lansat 16 albume de studio, a obținutnumeroase premii muzicale și se bucură de un succes internațional. Se remarcă trio-ul de vocidin care se desprinde cea a basistului prin unclear vocals-uri. Un sunet de “mitralieră” cu efect de echo, un tempo aparte (la limita dintre alternate picking și gallop) combinat cu un full distorsion pe chitare sunt elementele muzicale care conturează sound-ul formației.

Nimic Întâmplător (România) este un proiect muzical care are în componența sa peCosti Stancu (Iris) și pe Eugen Mihăescu (Krypton). Doi oameni, două chitare, două voci care ne aduc aminte de muzica anilor ’80 -‘90. Este vorba despre o reinterpretare în manieră unplugged a celor mai cunoscute melodii din repertoriul Iris și Krypton, dar nu doar atât. Vocea amplă a lui Costi Stancu și chitara sa acustică amplasează proiectul muzical în folk, în timp ce Eugen Mihăescu aduce pata de culoare prin chitara electrică pe clean care ne îndreaptă către un blues sau soft rock. Cei doi au reinterpretat faimoasele melodii “Somnbizar”, ”Strada ta”,”Îți mai aduci aminte”,”Am crezut în ochii tăi” și au adus un omagiu luiNicu Covaci prin melodia “Nebunul cu ochii închiși”. 

​ H-Blockx (Germania) a încins atmosfera Astra Rock cu un concert grandios. Trupa, înființată în anul 1991, combină pop-rock cu hip-hop și pasaje metal. Muzica lor estecantabilă, recognoscibilă, abundă în energie – așa că publicul a început să sară și să urle plinde bucurie. Formația este pentru prima dată în România, dar a avut un număr considerabil de fani care au fost prezenți (raportat la media festivalului). Muzica lor ne duce cu gândul la trupele Rage against the machine și Liquido, dar stilul unic și inconfundabil se remarcă atâtprin vestimentație (skatersocks), cât și prin tehnici inedite la chitară și bass (pinch harmonics, slap bass…) 

​O zi de festival antrenantă care a pus zâmbetul pe buzele fanilor și în care aceștia și-au văzut, poate… în premieră (!), favoriții. Diversitate muzicală și o atmosferă electrizantă – încea de a doua zi a festivalului Astra Rock 2024!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri