16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Primul festival al comunității asiatice la Sibiu: volei, muzică și voie bună

Știri din Județ

Deși nu au avut o locație centrală, nici parte de prea mult sprijin din partea comunității locale, un grup de srilankezi au reușit să organizeze pentru prima dată la Sibiu un festival dedicat comunității lor. Dar a devenit rapid un festival al mai multor nații asiatice. Oameni care muncesc în județele Sibiu și Alba din Sri Lanka, India, Bangladesh, Nepal și alte țări s-au întâlnit pentru a petrece timp împreună: de data aceasta la distracție, nu la muncă.


„Am fost două echipe de prieteni: unii au vrut să facă o competiție sportivă, alții un concert și am decis să facem un festival cu de toate” ne-a explicat Oshane Silva, unul dintre organizatorii evenimentului cum a apărut ideea acestui festival. Intitulat „The Lake” (lacul) festivalul a primit numele de la locația folosită: un viitor cartier rezidențial de pe strada Tractorului. Dar momentan, locația este o serie de hale și spații de acces pe care srilankezii le-au amenajat cât de cât pentru a oferi un spațiu de distracție celor prezenți. Plus terenurile de volei pe nisip existente pe proprietate.

Sâmbătă dimineața (17 august) a fost dedicată turneului de volei. Competiția a durat aproape 8 ore datorită numărului mare de participanți. Cu arbitrii și reguli precise, turneul de volei a atras participanți nu doar din Sri Lanka, ci și alte țări.

După sport a urmat distracția. O formație cu mai mulți vocaliști a întreținut atmosfera ore bune. Urmată, în noapte, de un DJ și joc de lumini. Cu scenă, sonorizare, bănci improvizate din paleți de lemn, dar cu mult dans și voie bună. A fost și un cort cu mâncare tradițională din Sri Lanka, dar și cu unele specialități indiene.

Melodii în limba maternă, dar și în română au sunat pe scenă. „Made în România” a fost foarte apreciată de cei prezenți, alături de o melodie despre dorul de prieteni și familie de acasă, dar compensat de dragostea pentru România și mulțumirea pentru tot ceea ce le oferă această țară.

Printre cei prezenți la eveniment au fost și români, în număr mai mic, majoritatea fiind lucrători din Asia din zona județelor Sibiu și Alba. „Suntem o comunitate mare deja în județul Sibiu. Astăzi au fost aici, pe parcursul zilei peste 200 de oameni, dar suntem mult mai mulți. Ne bucură că evenimentul a fost de interes și vom mai face și altele. Sibiul are nevoie și de un hub (un centru) pentru comunitatea lucrătorilor din Asia. Un spațiu unde să comunicăm, să socializăm, să discutăm despre problemele noastre” a explicat Oshane Silva, organizator.

VIDEO:

GALERIE FOTO:

VIDEO: Made in Romania cântată de o formație din Sri Lanka

VIDEO: O melodie dedicată României

VIDEO: Muzică și voie bună la festivalul comunității asiatice din Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara