Pastele cu pulpă de porc, „vinovate” pentru starea de rău a copiilor de la Păltiniș

0
376
DSP SIBIU a terminat ancheta epidemiologică demarată la Hotel Cindrel din stat̗iunea sibiană Păltinis̗. Acum mai bine de o săptămână, 17 copii au ajuns la spital cu stări de great̗ă, vărsături s̗i dureri abdominale.

Conform unor rezultate de laborator, inspectorii DSP SIBIU au descoperit virusul staphylococ în secret̗iile nazale a 3 angajat̗i din blocul alimentar. Aces̗tia transmit faptul că, incubat̗ie scurtă a majorităt̗ii cazurilor, cuprinsă în intervalul 2-14 ore, precum s̗i remisiunea rapidă a simptomelor, sugerează că a fost vorba de un episod de toxiinfect̗ie alimentară stafilococică.

Acelas̗i germen a fost găsit s̗i în proba de paste cu pulpă de porc (preparate culinare servite la prânz, în data de 09.08.2024). Mai mult, încărcătura mare cu Enteriobacteriacee a 6 din cele 16 probe alimentare recoltate din produsele alimentare servite în zilele de 08.08. s̗i 09.08.2024 sugerează deficient̗e în respectarea măsurilor de igienă individuală s̗i la locul de muncă a personalului din blocul alimentar.

Măsuri dispuse s̗i sanct̗iuni:

Imediat după rezultatele de laborator s-a dispus cu termen imediat scoaterea celor 3 lucrători din procesul tehnologic de preparare a hranei din blocul alimentar, dispensarizarea lor prin medic de familie, ulterior reintegrarea lor după negativarea rezultatelor. Reintrarea la locul de muncă va fi făcută doar în baza avizului sanitar eliberat de către medicul de familie. Urmarea rezultatelor neconforme ale rapoartelor de încercare, pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală în bloculalimentar, contaminarea probelor alimentare s̗i a alimentelorgătite, s-a sanct̗ionat cu amendă bucătarul s̗ef al unităt̗ii conform HG 857/2011.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.