14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

Ridică receptorul Telefonului Amintirilor la Cărturești Sibiu City

Știri din Județ

Până pe 15 septembrie, sibienii și nu numai, pot asculta fragmente sonore din viețile adolescenților din anii ’70-’80, în cea mai populară instalație a Muzeului Memoriei – Telefonul Amintirilor, aflată pentru prima dată în Sibiu. 


Puteți ridica receptorul la Cărturești Sibiu City (Str. Sibiului, nr. 5) pentru a asculta 10 reconstituiri sonore, parte din cel mai nou proiect: Adolescent în comunism – anii  ’70-’80.

Instalația interactivă ne conectează cu trecutul, conținând reconstituiri sonore din ziarele și știrile de atunci, dar și amintirile celor care ne-au încredințat amintirile lor. 

Telefonul Amintirilor este cea mai cunoscută instalație creată pentru Muzeul Memoriei, cu participări la peste 50 de evenimente indoor și outdoor, cu peste 10.000 de ascultări, în 13 orașe.

Telefonul Amintirilor e o punte între generații, elementul de legătură între diferite vârste, interactiv, emoțional și educativ.

„În capitolul doi al proiectului Adolescent în Comunism, am vrut să reconstituim și aflăm cotidianul din viețile celor care și-au trăit adolescența între acei ani: cei care au cunoscut iubirea, ascultau Europa Liberă pe furiș, dădeau mai departe bancuri cu Ceaușescu și au fost martorii devastatorului cutremur din ’77. 


Telefonul Amintirilor este o poartă spre alte vremuri, pentru că el cuprinde conținut de arhivă, original, care, fără el, nu ar ajunge la atât de mulți oameni. Ce putem promite însă este că Telefonul Amintirilor va călători mult în această vară, pentru ca istoriile personale să fie ascultate.’’ 
–  spune Smaranda Pasnicu, co-fondatoare Muzeul Memoriei și a ONG-ului cultural Punctart .

În plus, telefonul se va regăsi în mai multe orașe din țară vara aceasta:

  • Brașov, la Muzeul Amintirilor din Comunism,
  • la Mircești, Iași, la Muzeul „Vasile Alecsandri’’
  • la Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga’’
  • la Timișoara, la FABER.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Descoperă toate modelele de botine de damă!

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad