13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Recitaluri inedite, la Filarmonica de Stat Sibiu, în cadrul Concursului Enescu 2024

Știri din Județ

Filarmonica de Stat Sibiu găzduiește în perioada 1-21 septembrie, șase tineri artiști, protagoniștii unor recitaluri extraordinare, desfășurate în cadrul Concursului Enescu 2024, de la a cărui naștere se împlinesc 143 de ani.

„Astăzi facem o reverență pentru George Enescu, de departe cel mai important și prolific compozitor al României, la 143 de ani de la naștere. Ne amintim că Enescu a susținut cinci concerte la Sibiu, în 1921, 1926, 1928, 1930 și 1942. Filarmonica de Stat Sibiu continuă să onoreze geniul enescian interpretându-i compozițiile, participând la Festivalul Enescu și găzduind evenimente muzicale sub auspiciile Concursul Internațional „George Enescu”. Ne bucurăm să vă anunțăm că, în perioada 1-21 septembrie, șase tineri artiști desăvârșiți vor fi protagoniștii unor recitaluri extraordinare desfășurate la Sala Thalia în cadrul Concursului Enescu 2024”, au transmis repreznentații Filarmonicii de Stat Sibiu.

Filamonica de Stat va avea onoarea să îi prezinte publicului sibian pe interpreții Alexandra Segal, Maria Marica și Benjamin Kruithof, George Todică și Constantin Borodin, Daria Parkhomenko, care vor fi protagoniștii unor recitaluri extraordinare.

Astfel, duminică, 1 septembrie, de la ora 19:00, sibienii îi vor putea asculta pe Alexandra Segal, Maria Marica și Benjamin Kruithof. Alexandra Segal (pian), Maria Marica (vioară) și Benjamin Kruithof (violoncel) sunt cei trei mari câștigători ai Concursului Internațional „George Enescu” 2022.

Duminică, 15 septembrie, de la ora 19:00 este rândul interpreților George Todică și Constantin Borodin să urce pe scena Sălii Thalia. Pianistul român stabilit la Londra, George Todică, și violoncelistul Constantin Borodin, născut la Chișinău și discipol al maestrului Marin Cazacu, sunt laureați cu Premiul II la Concursul Internațional „George Enescu” 2022.

Sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 19:00, Daria Parkhomenko le va oferi melomanilor un extraordinar recital la pian. Tânăra pianistă rusă de origine română Daria Parkhomenko este câștigătoarea Concursului Internațional „George Enescu” 2018, la secțiunea pian, și a debutat discografic în octombrie 2022, tot cu lucrări enesciene.

Festivalul Enescu la Sibiu este organizat de Asociatia Culturala PLAY și Artexim, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu. Producător: Ministerul Culturii. Eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Judetean Sibiu.

Sursa: filarmonicasibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri