13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Ce acte îți sunt necesare dacă vrei să vinzi un apartament?

Știri din Județ

Știm că procesul de vânzare a unui apartament presupune efort, stres și drumuri nesfârșite pentru pregătirea documentelor. Dar atunci când cunoști aceste detalii, îți este mult mai ușor să vinzi un apartament.

Află din acest articol care sunt actele necesare pentru vânzarea unui apartament și nu mai pierde timpul cu drumuri pentru informare. Informația este reală, verificată, pentru că eu însămi am trecut prin acest proces.

Sau dacă nu vrei să treci singur prin acest proces anevoios, mai există o soluție, dar aflăm despre aceasta spre finalul articolului.

Ce acte sunt necesare pentru vânzarea unui apartament?

Îți recomand să citești cu atenția sau să notezi documentele necesare la vânzarea unui apartament, pentru că îți va fi ușor să treci prin acest proces cunoscând toate informațiile.

Așadar, ce îți trebuie să vinzi un apartament?

  1. Actele de identitate în original și copie.
  2. Certificatul de căsătorie (dacă este cazul), în original și copie.
  3. Certificat fiscal de la primăria de domiciliu. Atenție, este necesar să nu figurezi cu nicio datorie. În plus, trebuie să fi declarat centrala, altfel vei fi surprins să afli că trebuie să plătești diferența de impozit pentru aceasta.
  4. Asigurarea obligatorie a locuinței. PAD. Da, este necesar și acest document. Așa că dacă ai deja un cumpărător, caută o companie de asigurări pentru întocmirea PAD-ului.
  5. Cadastrul și intabularea. Dacă nu le ai, grăbește-te.
  6. Certificatul energetic. Eu l-am obținut rapid, în urma găsirii unei firme serioase care se ocupă de acesta. În câteva zile l-am obținut, iar costul total a fost de 250 lei, dar nu sunt aceleași în toate situațiile. Depinde de firmă.
  7. Chitanțe cu plata utilităților, în mod special plata gazului și a energiei electrice.
  8. Adeverinta asociatie

Cam acestea sunt documentele necesare. Pregătește-le și adresează-te unui notariat. Pentru început este nevoie să te programezi la o primă sesiune de verificare a documentelor, iar dacă acestea sunt ce trebuie, vei fi programat pentru vânzarea efectivă a apartamentului și semnarea contractului.

Încă nu ai cumpărător? Ce să faci în acest caz?

Ai 2 variante, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

  1. Postezi anunțul pe diferite platforme de anunțuri imobiliare, dar nu oricum. Ci convingător. Îl descrii real, dar interesant și atrăgător pentru cine caută să cumpere. Este o variantă avantajoasă, dar există și riscuri. Poți aștepta destul de mult, fiind poate zeci de mii de apartamente de vânzare.

Sau…

  1. Te poți adresa unei agenții imobiliare cum este Taboo, o renumită agenție de imobiliare din Sibiu care te poate ajuta să treci prin tot procesul și cu posibilitatea de a-l vinde mult mai repede decât ai face-o tu singur.

Accesează Taboo.ro unde vei găsi o mulțime de apartamente de vânzare in Sibiu, garsoniere și case de vânzare, penthouse, ansambluri. Informează-te și accesează serviciile agenției, pentru că beneficiile sunt foarte multe.

Ce spui? Vrei să-ți vinzi apartamentul de unul singur sau cu ajutorul unei agenții imobiliare? Taboo te poate ajuta să traversezi acest proces, fără bătăi de cap și poate reușești să-ți vinzi apartamentul mult mai rapid decât îți imaginezi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri