14.1 C
Sibiu
vineri, 13 septembrie, 2024

Felicitări! Pompierii militari ISU SIBIU, salvatori și-n timpul liber!

Știri din Județ

O echipă de pompieri militari ai ISU SIBIU, ce a participat la o competiție sportivă în Piatra Neamț și era în drum spre casă, a sărit în ajutor atunci când în calea lor au zărit un accident rutier.

Conform ISU SIBIU, în apropierea localității Bucin din județul Harghita, șoferul microbuzului ISU observă că o mașină face semnale intense din faruri. Nu stă pe gânduri și oprește: „Vă rog, grăbiți-vă! Văd că sunteți pompieri. Mai în față a avut loc un accident. Nu am semnal, nu pot suna la 112. Sunt victime!”

Ajunși la fața locului, într-o mașina accidentată era o familie: mamă, tată și copil. Erau lângă mașină, copilul plângea în brațele mamei care era rănită la cap, iar tatăl încerca cu disperare să sune la 112, fiind și el rănit.

„Eram 14 pompieri în microbuz, am făcut rapid o evaluare primară, apoi ne-am împărțit să acordăm primul ajutor celor trei victime, iar doi colegi au plecat cu microbuzul să găsească semnal pentru a suna la 112.”– mărturisește Cpt. Buciu Adrian, antrenorul lotului sportiv și locțiitorul comandatului Detașamentului de Pompieri Sibiu.

Ceilalți participanți la trafic au oferit salvatorilor trusele de prim ajutor din dotarea mașinilor. După acordarea primului ajutor, familia a fost predată echipajelor medicale și au plecat de-ndată spre spital.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Posturi vacante la cantina Arhiepiscopiei Sibiu

BCR Sibiu Open se apropie de start