14.6 C
Sibiu
duminică, 29 septembrie, 2024

Biserica Evanghelică sărbătoreşte trei decenii de când li s-a permis femeilor să fie preot

Știri din Județ

Biserica Evanghelică C.A. din România sărbătoreşte 30 de ani de când li s-a permis femeilor să fie hirotonite pentru activitatea de preot, prin lansarea unei cărţi care va avea loc marţi, la Biserica Sfântul Ioan din municipiul Sibiu, anunţă organizatorii printr-un comunicat de presă.

„Această aniversare ne aminteşte de un pas important in istoria noastră: femeilor li s-a permis accesul la educaţia teologică şi la hirotonire. Odată cu decizia de acum 30 de ani, importante idei teologice au fost transpuse în lege canonică. Hirotonirea femeilor este o condiţie indispensabilă pentru a avea în biserică o comunitate reconciliată de bărbaţi şi femei. Ea este un pas important înspre dreptate şi pace – există şi un cuvânt ebraic foarte frumos, care exprimă aceste aspecte: ‘shalom’. Suntem încântaţi să sărbătorim această etapă şi, în acelaşi timp, să consemnăm poveştile femeilor într-o carte”, a declarat Elfriede Dörr, editorul cărţii.

Cartea „Căile se fac prin mers. Publicaţie comemorativă: 30 de ani de la hirotonirea femeilor în Biserica Evanghelică C.A. din România” va fi lansată marţi, de la ora 11,30, în Biserica Sfântul Ioan din municipiul Sibiu, în prezenţa mai multor femei preot.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor