16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Primăria comunei Cârțișoara: Arderea vegetaţiei uscate este interzisă!

Știri din Județ

Primăria comunei Cârțișoara informează locuitorii despre faptul că arderea miriştilor și vegetaţiei uscate este interzisă prin lege. Cei care curăță terenurile în acest fel vor fi sancționați conform legii.

Redăm mai jos mesajul reprezentanților primăriei, publicat pe pagina de Facebook:


„Stimați locuitori ai comunei Cârțișoara

Având în vedere incendierea miriștilor din ultimile zile date fiind temperaturile ridicate din aceasta perioada, va rugam insistent nu mai dați foc la miriști, acestea se pot extinde punând in pericol locuințe dar și viata oamenilor și animalelor.

Vinovații vor fi aspru sancționați.

*Măsuri de prevenire a incendiilor*

În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Cu excepţia condiţiilor meteorologice de la alin. (1), arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale poate fi interzisă pe o perioadă de timp sau între anumite intervale orare ale zilei prin ordin al prefectului.

Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută **numai după obţinerea permisului de lucru* cu focul , conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara