13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Schema gândită de primarul Fodor și prelații de la Parohia Evanghelică pentru Colegiul Brukenthal Sibiu

Știri din Județ

Primăria Sibiu plătește de ani de zile chirie Parohiei Evanghelice Sibiu. Ultima sumă stabilită, anul trecut, fiind de 3.600 de euro pe lună. Dar cum clădirea are tot mai mari probleme și necesită o amplă renovare, mai marii Parohiei Evanghelice Sibiu au gândit împreună cu primarul Astrid Fodor o schemă. Astfel, Primăria devine acum administratorul clădirii, nu chiriaș, și va depune un proiect de finanțare a lucrărilor pe fonduri europene. Dar va asigura și banii în avans, și contribuția de minim 2% pentru cofinanțare plus alte cheltuieli conexe.

Proprietarul clădirii rămâne Parohia Evanghelică Sibiu, dar renunță la chirie și dă clădirea în administrare gratuită pe 20 de ani Primăriei Sibiu. Dar cu condiția accesării de fonduri europene și renovării clădirii de către Primărie.

Primăria Sibiu intenționează să acceseze fondurile care s-au dechis în Regiunea Centru pe axa 6 pentru educație. Proiectele se pot depune până în 14 ianuarie 2025. Suma totală alocată pe regiunea Centru este de aproape 11 milioane de euro. Dar în proiectul înaintat primăriei de o firmă angajată de Parohia Evanghelică se arată un cost total estimat de peste 33 milioane de lei, adică 6,5 milioane de euro. Ori este clar că nu va fi aprobată o asemenea sumă din fondurile europene, fiind vorba de mai mult de jumătate din tot bugetul regiunii centru pentru Axa 6, opțiunea 6.3.

Rezultă că Primăria Sibiu va trebui să depună un proiect cu șanse de eligibilitate în care va asigura o cotă mult mai mare de cofinanțare decât minimul de 2%.

Joi, Consiliul Local Sibiu este chemat să voteze 3 proiecte de hotărâre care consfinșesc această schemă între Primăria Sibiu și Parohia Evanghelică Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri