16.2 C
Sibiu
duminică, 29 septembrie, 2024

30 de ani de când femeilor li s-a permis să fie preot, celebrați de Biserica Evanghelică prin lansare de carte la Sibiu

Știri din Județ

Biserica Evanghelică C.A. din România a sărbătorit 30 de ani de când li s-a permis femeilor să fie hirotonite pentru activitatea de preot, prin lansarea unei cărţi care a avut loc marţi, 27 august, la Biserica „Sfântul Ioan” din municipiul Sibiu.

Semnificația acestei aniversări a fost onorată cu lansarea cărții „Căile se fac prin mers” în limba germană, editată de Dr. Elfriede Dörr. Cartea relatează experiențele femeilor preot în România. De asemenea, oferă informații despre provocările, succesele și reperele din ultimele trei decenii de când femeilor li s-a permis oficial să slujească în biserică.

Această aniversare ne aminteşte de un pas important in istoria noastră: femeilor li s-a permis accesul la educaţia teologică şi la hirotonire. Odată cu decizia de acum 30 de ani, importante idei teologice au fost transpuse în lege canonică. Hirotonirea femeilor este o condiţie indispensabilă pentru a avea în biserică o comunitate reconciliată de bărbaţi şi femei. Ea este un pas important înspre dreptate şi pace – există şi un cuvânt ebraic foarte frumos, care exprimă aceste aspecte: ‘shalom’. Suntem încântaţi să sărbătorim această etapă şi, în acelaşi timp, să consemnăm poveştile femeilor într-o carte”, a declarat Elfriede Dörr, editorul cărţii.

La lansarea cărții, martorii contemporani au vorbit despre experiențele lor personale și au făcut schimb de discuții. Cărțile pot fi achiziționate de la fața locului și semnate la cerere.


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor