17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Dosar penal din cauza unui afiș publicitar din Sibiu. În el apare imaginea și mottoul Elenei Lasconi

Știri din Județ

Afișul politicianei Elena Lasconi, candidată la alegerile prezidențiale, a stârnit un adevărat scandal. Acesta ar fi fost amplasat pe o zonă interzisă, mai exact în apropierea sensului giratoriu aflat la intersecția Bulevardului Vasile Milea cu Strada Calea Dumbrăvii

Totul a pornit după ce poza afișului a ajuns în mass-media, fiind invocată ilegalitatea amplasării. Conform reprezentanților Primăriei Sibiu, aceștia nu au primit solicitare de autorizare şi nici nu a emis certificat de urbanism sau autorizaţie de construcţie sau de amplasament pentru utilizarea locaţiei menţionate în scopul publicităţii.

Bannerul amplasat ilegal o ilustrează pe politiciana Elena Lasconi, lidera USR, candidată pentru alegerile prezidențiale. Bannerul are următorul mesaj: „Sufletul unei naţii, viitorul unei generaţii. Elena Lasconi, Președinte”.

Poliția Locală a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu

„La data de 13 august, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, s-a înregistrat sesizarea Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu prin care se reclamă montarea unui banner pe calcanul unui imobil de pe Bulevardul General Vasile Milea, din municipiul Sibiu, fără autorizaţie de construire. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală in rem, care vizează săvârşirea infracţiunii de executarea de lucrări de construire fără autorizaţie, în conformitate cu prevederile articolului 24, litera a) din Legea nr. 50/1991R. Menţionăm că, în conformitate cu prevederile articolului 24 indice 1 din acelaşi act normativ, procurorul sau instanţa de judecată poate dispune, din oficiu sau la cerere, oprirea temporară a executării lucrărilor, pe tot parcursul procesului penal”, a explicat reprezentanta IPJ Sibiu, Elena Welter.

Reprezentanții Primăriei Sibiu nu știau despre afiș

„Primăria Sibiu nu a primit solicitare de autorizare şi nici nu a emis certificat de urbanism sau autorizaţie de construcţie sau de amplasament pentru utilizarea locaţiei menţionate în scopul publicităţii. În urma unei sesizări primite pe Sibiu City App în data de 6 august, Poliţia Locală – Compartimentul Disciplina în Construcţii a efectuat un control în teren în această locaţie şi a întocmit o notă de constatare în acest sens. Având în vedere că spaţiul se află în zona de protecţie a centrului istoric, iar nerespectarea legislaţiei în regimul construcţiilor şi amenajărilor în astfel de zone reprezintă o faptă penală, în data de 8 august Poliţia Locală a transmis Inspectoratului Judeţean de Poliţie o adresă de sesizare, IPJ fiind instituţia abilitată să ia măsuri în astfel de cazuri”, a arătat Mirela Gligore.

USR a adus lămuriri cu privire la legalitatea afișului și a aruncat toată vina pe firma de publicitate contractată.

USR colaborează cu o agenție de publicitate la nivel național pentru gestionarea campaniilor noastre publicitare. Agenția respectivă este responsabilă de contractarea locațiilor pentru materialele publicitare și de asigurarea că toate avizele și autorizațiile necesare sunt obținute. Având în vedere că vorbim de sute de locații la nivel național, nu este în sarcina USR să verifice individual fiecare amplasament. Menționăm că USR acordă o mare importanță respectării legii și reglementărilor locale și naționale. Ne așteptăm ca agențiile cu care colaborăm să îndeplinească toate obligațiile legale în vigoare și suntem încrezători că situația va fi remediată conform normelor legale în cel mai scurt timp. USR rămâne dedicat transparenței și respectării legii și va continua să își desfășoare activitatea în conformitate cu principiile sale de corectitudine și legalitate, a precizat Adrian Echert, presedintele organizației municipale USR Sibiu.” transmit reprezentanții USR SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri