15.7 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Cursuri gratuite pentru cei 10 cursanți selectați la cea de-a patra ediție a Școlii de Vară, de la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Școala de Vară ASTRA reprezintă îmbinarea fericită între dorința unor specialiști în managementul informației și documentelor de a-și împărtăși cunoștințele, venită din conștientizarea nevoii de formare continuă într-o profesie (care ar trebuie să fie) dinamică, și disponibilitatea unei biblioteci de a susține acest demers cu toate mijloacele de care dispune.

Programul celei de-a patra ediții a Școlii de Vară, care s-a desfășurat în acest an în perioada 22-24 august, a inclus cursurile Bazele sistemului integrat de bibliotecă KOHA (dr. Lenuța Ursachi), Știință versus pseudoștiință (Mihai Constantinescu), Introducere în fact checking. Instrumente și metode de verificare a faptelor (lector univ. dr. Robert Coravu) și Digitizare și valorificare cu Omeka S (lector asoc. dr. Nicolaie Constantinescu).

Cei 10 cursanți selectați în urma analizei aplicațiilor depuse au provenit din biblioteci universitare (Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară din București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), județene (Biblioteca Județeană „O. Goga” din Cluj-Napoca), naționale (Biblioteca Națională a Republicii Moldova), școlare (Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu) și de la Facultatea de Litere a Universității din București (o studentă la specializarea Științe ale Informării și Documentării). Managerii bibliotecilor menționate care au înțeles să sprijine participarea la cursurile Școlii de Vară merită felicitări pentru o decizie care ar trebui să țină de normalitate – normalitatea unei preocupări pentru perfecționarea profesională a angajaților, de altminteri o obligație, nu o opțiune a angajatorilor, conform Legii bibliotecilor – dar care are mai degrabă un caracter excepțional în peisajul nostru profesional.

În deschiderea Școlii de Vară, managerul bibliotecii gazdă, lector univ. dr. Răzvan Pop, a adresat cursanților și lectorilor un cuvânt de bun venit.

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri