15.7 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Primarul Sibiului, Astrid Fodor ia partea persoanelor cu dizabilități și trage de urechi angajații Primăriei

Știri din Județ

La finalul ședinței Consiliului Local Sibiu de astăzi, primarul Astrid Fodor a avut câteva răspunsuri care au luat prin suprindere angajații Primăriei, la intervenția unui cetățean cu dizabilități, Nicolae Marius Hămbășan (foto). Fodor i-a dat dreptate lui Hămbășan, cunoscut activist al drepturilor persoanelor cu dizabilități, care a venit cu câteva probleme particulare, dar și generale de care se lovesc persoanele cu dizabilități în Sibiu în raport cu instituțiile locale.

După ce Hămbășan a expus o problemă a locuințelor sociale care se acordă în cazul persoanelor cu dizabilități, fără a fis adaptate acestora, Fodor a arătat că știe problema și s-a arătat foarte supărată pe lentoarea angajaților Primăriei și serviciilor subordonate în a o rezolva. Fodor a arătat că a cerut expres ca toate locuințele sociale să fie salubrizate temeinic înainte de a fi predate locatarilor. În cazul celor alocate pentru persoane cu dizabilități locomotorii ea a cerut să fie adaptate tot înainte de a fi predate. Fodor a recunoscut că s-au dat locuințe sociale fără adaptarea acestora și doar la insistențe oamenilor și după mult timp unele au fost accesibilizate.

Cât privește problema ridicată de Hămăbășan privind sancționarea șoferilor care parchează la supermarketuri pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, Fodor a promis un răspuns rapid în scris după ce se consultă cu juriștii. Ea a ținut totuși să precizeze că, personal, este de acord cu domnul Hămbășan că acești șoferi trebuie sancționați. Hămăbășan a arătat că în urma demersurilor sale, Poliția Română a spus că respectivii șoferi pot fi sancționați, dar cei la Poliția Locală Sibiu au spus că nu pot, că nu sunt parcați pe domeniul public. Hămbășan a arătat că Poliția Română a răspuns că în aceste parcări de supermaketuri se aplică legislația rutieră și sancțiunile conforme.

Un al treilea aspect ridicat de Hămbășan a fost obligarea autorităților locale, conform legii, de a include un reprezentant al persoanelor cu dizabilități locomotorii în comisiile de recepție a lucrărilor publice. Fodor a fost de acord că așa ar trebui în comisiile Primăriei Sibiu care recepționează trotuare, străzi etc, locuri de acces public și pentru persoanele cu dizabilități. Hămbășan a arătat că zilele trecute a constatat pe Bulevardul Vasile Milea că trotuarul nou modernizat nu respectă normativele la bordurile de trecere și duce la accidentarea persoanelor în scaune cu rotile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri