21.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

CISNĂDIE: Aroganță maximă! Primarul nou ales, dar nepus în funcție își asumă meritele fostului primar

Știri din Județ

Deși campania electorală s-a încheiat, iar rezultatul alegerilor pentru primar al orașului Cisnădie au fost stabilite de alegători, primarul nou ales Mircea Orlățan continuă să fie în campanie electorală. Altfel nu se explică afirmațiile sale din ultima vreme din presă și de pe contul său de Facebook. Ultima a stârnit un val de nemulțumire în Primăria Cisnădie, printre angajații care au lucrat ani de zile la proiectele mari de extindere a transportului în comun Tursib pe teritoriul Cisnădiei și de introducere a autobuzelor electrice și transportului în comun local pe toată raza localității.

Orlățan a postat public un document prin care Tursib solicită folosirea unor stații din cartierul Arhitecților de către Primăria Cisnădie. Orlățan, arogant, spune că speră ca Primăria să accepte, deși pe document se vede în dreapta sus deja semnătura de aprobare a primarului în funcție Gheorghe Huja. Mai mult, documentul Tursib este o formalitate finală în urma demersurilor făcute de Primăria Cisnădie pentru extinderea transportului Tursib spre Cartierul Arhitecților.

Orlățan plusează în comentarii și spune că va face el, după ce intră în funcție, proiect pentru extinderea rețelei de transport în toată Cisnădia. Ori este știut că deja Primăria Cisnădie ca parte a ADI Transport Metropolitan a demarat achiziția de autobuze prin PNRR. Deja sunt banii pentru 36 de autobuze, iar acum se încheie demersurile pentru finanțarea a încă 20 de autobuze. Acestea vor deservi inclusiv Cisnădia între Arhitecților – Cisnădia vatră – Cisbădioara, ca transport intern.

Orlățan a încălcat legislația privind GDPR

Doar că tot scandalul generat de Mircea Orlățan cu documentul Tursib ascunde o problemă mult mai gravă. Conform legislației GDPR acesta nu are dreptul să publice documentul cu semnăturile la vedere. Legislația îl obligă să acopere aceste semnături.

Gheorghe Huja, primarul în funcție, dă replica elegant

După terminarea alegerilor locale, primarul Gheorghe Huja a fost foarte temperat în declarații. Chiar dacă adversarul său din campania electorală l-a mai tot înțepat public, Huja, cunoscut cu un temperament vulcanic, a fost mereu elegant în declarații și intervenții. După afirmația lui Orlățan privind transportul în comun, Huja a venit și el cu un comunicat pe pagina sa de Facebook, mai ales la cererea angajaților din Primăria Cisnădie implicați de câțiva ani în proiectele ADI Transport și cele ale Primăriei pentru extinderea transportului Tursib și introducerea transportului local.

„Dragi cetățeni,

În urma informațiilor apărute recent în presă referitoare la prelungirea transportului public, doresc să fac următoarele clarificări. Încă din prima secundă, am acceptat prelungirea transportului public conform adresei oficiale primite de la firma de transport. Mai mult decât atât, există deja dovada clară a acestui acord, care circulă pe internet, sub forma unei fotografii ce prezintă documentul semnat de mine, în calitate de primar.
Discuțiile privind extinderea liniei de transport de la Tursib au fost demarate încă de acum 6 ani.

În plus, în 2022, s-a înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu ai cărei membrii suntem, cu liderul de asociere Primăria Municipiului Sibiu, alături de primăriile: Ocna Sibiului, Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia.

Această asociație a depus două proiecte majore la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primul proiect, care vizează achiziționarea a 36 de autobuze, a fost deja aprobat. În prezent, se află în evaluare un al doilea proiect, care prevede achiziționarea a încă 20 de autobuze.

Așadar, pe lângă prelungirea transportului public Tursib, alte 4 autobuze electrice noi vor circula în curând pe traseul Sibiu – Cartierul Arhitecților – Cisnădie – Cisnădioara și retur, contribuind astfel la un transport public mai eficient și ecologic.

Gheorghe Huja,
Primarul orașului Cisnădie”

Documentul emis de Tursib și publicat de Orlățan, unde se vede clar semnătura de aprobare a primarului Gheorghe Huja.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș