12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

La Promenada Mall Sibiu tinerii sub 14 ani NU au interzis. Agenții de pază spun altceva

Știri din Județ

Situații tot mai des raportate la ziar de părinți care spun că odraslele lor sunt date afară de la Promenada Mall Sibiu de agenții de pază. Motivul invocat de agenți este că au sub 14 ani și nu au voie la mall. Asta în condițiile în care cei de la Promenada Mall Sibiu susțin că tinerii sub 14 ani NU au interzis la mall. Mai ales că acolo este și un cinematograf care difuzează multe filme pentru copii.

În ultimele două luni, agenții de la firma de pază contractată de cei de la Promenada Mall Sibiu patrulează tot mai des, mai ales în zona de Food Court. Acolo sunt adesea mulți tineri, printre care și unii cu vârste sub 14 ani. Evident, neînsoțiți de adulți, ci doar de alți tineri cu vârste diferite.

Conform regulamentului intern al centrului comercial, accesul minorilor având vârsta sub 14 ani neînsoțiți de un adult nu este interzis, însă agenții de securitate pot interzice accesul acestora în situații excepționale, dacă situația o impune. Astfel, aceștia pot merge neînsoțiți inclusiv la cinematograful din incinta centrului comercial. Ca atare, menționăm c a fost o confuzie în interpretarea prevederilor regulamentului intern cu privire la acest aspect.” ne-au transmis reprezentanții Promenada Mall Sibiu.

Realitatea din teren bate comunicatele oficiale

SIBIU INDEPENDENT a cercetat cazul timp de 3 săptămâni și am stat de vorbă cu părinți, tineri, dar și un agent de pază. Am contactat pe cei de la Promenada Mall Sibiu pentru a cere un punct de vedere privitor la faptul că de două luni agenții de pază dau afară des tineri din mall. Motivația invocată de agenți este că sunt prea tineri și nu au voie la mall. Dar, în realitate, agenții nu verifică vârsta tinerilor, ci pur și simplu vizează grupuri de tineri care își fac veacul prin mall-ul de lângă Gara Sibiu.

Un agent de pază, sub protecția anonimatului, a dezvăluit pentru SIBIU INDEPENDENT că este o directivă primită de la șefii firmei să nu mai lase grupurile de tineri prin Promenada Mall. Aceștia nu sunt considerați cumpărători, ci doar pierd vremea prin mall și disturbă clienții. Am cerut să vedem în scris această directivă internă, dar ne-a spus că a venit verbal.

Cei de la Promenada Mall Sibiu neagă orice interdicție și ne citează din Regulamentul Intern. Dar lasă o portiță în răspunsul oferit firmei de pază: „agenții de securitate pot interzice accesul acestora în situații excepționale, dacă situația o impune„. Fără alte precizări. De altfel, într-un prim răspuns al Promenada Mall Sibiu ni s-a transmis că nici nu au fost până acum astfel de cazuri de tineri scoși afară. Când am transmis că avem deja documentate mai multe cazuri… cei din conducerea Promenada Mall Sibiu s-au rezumat la răspunsul sec de mai sus.

Ce spun părinții și tinerii?

Am stat de vorbă cu mulți tineri care merg singuri prin Promenada Mall Sibiu. Dar și cu unii părinți care au reclamat ziarului că odraslele lor au fost scoase afară din mall pe motiv de vârstă.

„M-a sunat fiica mea că ea și prietenele ei au fost scoase afară de doi agenți. Le-au spus că nu au 14 ani, deși fiica mea are 15. Prietenele ei aveau 13 ani.” ne-a relatat un părinte. Acestea erau în mall în așteptarea începerii unui film la cinematograf.

„Ne-au dat afară! Lasă că venim altă dată” ne-a declarat un băiat parte dintr-un grup de 5 băieți, care tocmai au fost scoși afară din Promenada Mall de agenții de pază. „Au spus că facem gălăgie, că nu consumăm nimic, dar noi am luat un burger” a spus băiatul care a declarat că are 16 ani.

„Am fost date afară odată doar, când eram sus pe terasă. Dacă suntem prin Cărturești nu se leagă de noi. Dar acolo pe terasă au venit agenții și ne-au spus să plecăm din mall. Doar stăteam și ne uitam și povesteam. Nu ocupam nicio masă.” ne-a relatat o adolescentă.

„A fost o adevărată nesimțire! Am zis că reclam la Poliție agenții de pază. L-au scos pe fiul meu afară că era cu prietenii la mall sus. Vezi Doamne că făceau gălăgie. Bine că banii lor erau bunii când consumau mâncare de acolo sau când cumpără haine…. Agenții de pază s-au răstit la ei și mai să îi ia de guler” ne-a relatat un părinte extrem de supărat după un incident în care fiul său de 15 ani fost scos afară din mall împreună cu prietenii săi.

Cel mai țintit centru comercial de către hoți

Astfel de relatări similare sunt destule în ultima vreme. În paralel, conform surselor SIBIU INDEPENDENT din cadrul Poliției Sibiu, Promenada Mall este cel mai vizat centru comercial de către hoți. Furturile de aici sunt aproape zilnice din mai multe magazine. Majoritatea dosarelor fiind închise fără prinderea făptașilor sau cu înțelegerea părților. Conform reprezentanților IPJ Sibiu consultați de SIBIU INDEPENDENT, majoritatea furturilor nu sunt comise de minori la Promenada Mall Sibiu, ci de adulți.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara