11.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Pictura Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Tilișca a fost sfințită

Știri din Județ

La începutul anului bisericesc, în Duminica a X-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit pictura și a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Tilișca, protopopiatul Săliște, județul Sibiu. În soborul slujitor s-au aflat Pr. Petru-Toader Damian, protopop de Săliște, preotul paroh Paul Vecerzan și alți slujitori ai Sfintelor Altare de prin împrejurimi.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom-stavrofor pe preotul Paul Vecerzan, în semn de prețuire pentru întreaga activitate pastoral-misionară desfășurată în parohia Tilișca. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a acordat Crucea Șaguniană pentru mireni dlui Gheorghe Bratu, dlui Dumitru Bratu și dlui Ioan Domnariu, iar dlui Petru Bratu, cântărețul bisericii, i-a acordat Ordinul „Dimitrie Cunțanu”. Celorlalți ctitori și binefăcători le-a oferit acte de cinstire.

În cuvântul final, preotul paroh Paul Vecerzan a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă în mijlocul comunității și i-a oferit în dar o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

CITEȘTE ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri