12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Proceduri inovative, destinate oricărui context stomatologic

Știri din Județ

Proceduri inovative, destinate oricărui context stomatologic.

Stomatologia reprezintă un domeniu medical foarte vast şi vizează sănătatea cavităţii orale, respectiv a danturii, gingiilor, oaselor şi articulaţiilor maxilare. Însă sănătatea orală nu înseamnă doar o dantură frumoasă şi funcţională, ci reprezintă o sursă de sănătate pentru întregul organism. O dantură completă te va ajuta să efectuezi o masticaţie totală şi corectă, condiţie esenţială pentru un sistem digestiv sănătos, aşa cum un zâmbet frumos te va ajuta să îţi menţii încrederea în tine. Ţinând cont de importanţa stări de sănătate a cavităţii orale, este esenţial să găseşti întotdeauna cele mai bune soluţii medicale, potrivite contextelor pe care le parcurgi.

Aparatul dentar şi modificările aduse la nivel oral

Intervenţia asupra poziționării dinţilor a fost o preocupare pe care omenirea a manifestat-o încă din cele mai îndepărtate timpuri. Descoperirile arheologilor au scos la lumină dovezi ale intervenţiei asupra danturii, încă din perioada antică, astfel că strămoşii actualelor aparate dentare au un istoric îndepărtat şi demonstrează importanţa pe care o are o dantură poziţionată corect. 

Vei apela la un aparat dentar atunci când dinţii tăi sunt greşit aşezaţi, fie prea aglomeraţi, fie prea distanţaţi, atunci când ocluzia nu se produce corect, este adâncă, inversă, deschisă sau încrucişată, când incisivii sunt subdezvoltaţi, manifeşti dureri articulare sau, pur şi simplu, nu eşti mulţumit de calitatea şi aspectul zâmbetului tău. În cazul celor mici, aplicarea unui aparat dentar are rolul de a elimina riscul apariţiei viciilor de postură dentară, de a îmbunătăţi ocluzia, pronunţia sunetelor şi de a elimina obiceiuri dăunătoare, precum scrâşnitul din dinţi sau muşcarea repetată a buzei inferioare.

Tipuri de aparate dentare

Noile tehnologii şi tratamente ortodontice vin cu soluţii pentru orice tip de context medical, astfel că împreună cu medicul specialist în ortodonţie, vei stabili tipul de tratament şi aparatul dentar care vor veni cel mai bine în întâmpinarea nevoilor tale. Poţi alege să porţi un aparat dentar clasic, cu bracket-uri ataşate pe fiecare dinte, având şansa de a-ţi personaliza aparatul, astfel încât să obţii un aspect estetic plăcut. 

Poţi alege aparatul metalic, cel ceramic sau aparatul dentar safir, varianta transparentă şi foarte uşor de integrat în estetica generală a chipului tău. De asemenea, există aparatul dentar lingual, ataşat pe latura interioară a dinţilor, cea mai estetică alternativă de tratament ortodontic. Asupra posturii dentare se poate acţiona şi cu ajutorul aparatelor dentare tip gutieră, detaşabile şi foarte confortabile. În funcţie de necesităţile manifestate la nivel oral şi de specificul medical, specialistul în ortodonţie va decide care alternativă va da rezultatele dorite.

Proceduri stomatologice destinate recăpătării funcţionalităţii orale, în doar 24 de ore

Există contexte severe în care pierderea danturi s-a produs total. Lipsa dinţilor conduce în timp la apariţia problemelor de sănătate şi la modificarea fizionomiei, astfel că procedura inovativă dinti ficsi in 24 ore devine soluţia optimă în recăpătarea funcţionalităţii la nivel oral. Prin inserarea a patru sau şase implanturi în poziţii strategice la nivelul maxilarului şi mandibulei, se creează baza solidă pe care se va aplica o proteză provizorie la doar 24 de ore de la inserarea implanturilor, înlocuită ulterior de proteza fixă care va facilita redobândirea totală a funcţionalităţii şi sănătăţii danturii şi gingiilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri