14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

6 moduri inteligente de a vă maximiza creșterea salarială

Știri din Județ

6 moduri inteligente de a vă maximiza creșterea salarială.

Ai vorbit cu șeful tău și ai obținut în sfârșit o mărire de salariu? Felicitări pentru această mare realizare care îți pune mai mulți bani în buzunar și îți permite să faci mai multe. Dar, la fel cum vă planificați un credit online 24/7, aveți un plan pentru a cheltui acest venit suplimentar care intră în bugetul personal sau de familie?

Indiferent dacă angajatorul v-a surprins cu creșterea sau ați cerut-o, planificarea acomodării acesteia este crucială. Discuția noastră se concentrează pe șase modalități inteligente de a vă optimiza creșterea salarială. Rămâneți pe această pagină până la sfârșit pentru a învăța și a profita la maximum de noua scară salarială.

1. Accelerează-ți cariera

Vă puteți folosi noul nivel de câștig pentru a vă avansa în carieră. Cu excepția cazului în care sunteți sigur că ați atins apogeul carierei dumneavoastră sau aveți alte priorități urgente, este esențial să vă accelerați profesia. De exemplu, puteți urma un masterat sau un alt certificat postuniversitar pentru a vă ascuți competențele. În acest fel, vă puteți avansa educația fără datorii.

2. Plătiți și păstrați-vă departe de datorii

Sunteți sufocat de datorii și nu aveți o modalitate stabilă de a vă plăti împrumuturile mai repede, fără a vă afunda și mai mult în datorii? Dacă da, utilizarea acestei creșteri salariale pentru a vă plăti datoriile este o idee inteligentă. Nu uitați, nu există nimic mai frumos decât să vă bucurați de libertatea financiară. De exemplu, puteți utiliza aceste câștiguri suplimentare pentru a vă accelera rambursarea creditului ipotecar sau a împrumutului pentru studenți și pentru a plăti mai puțin decât era planificat.

În plus, puteți folosi această nouă creștere pentru a sta departe de datorii dacă nu sunteți îndatorat nimănui. Având mai mulți bani la îndemână înseamnă că puteți achiziționa articole „dorite” fără a lua împrumuturi. Asta înseamnă că puteți economisi confortabil pentru a face achiziții mai mari și puteți folosi suma suplimentară pentru a face achiziții mai mici, care v-ar putea băga în multe datorii mici.

3. Construiește-ți economiile

Utilizarea creșterii salariale pentru a vă construi economii este o idee strălucită vă poate ajuta să faceți față viitorului cu încredere financiară. Economiile tale pot lua două forme principale, așa cum se discută mai jos.

Economii de urgență

Nimănui nu-i place să se confrunte cu o urgență financiară cu un buzunar gol. Dacă primiți o mărire de salariu, o puteți folosi pentru a vă mări economiile de urgență, dacă aveți deja una, sau puteți începe să vă construiți una, dacă nu aveți una. Cu aceste economii, nu vă veți teme să vă confruntați cu o zi ploioasă, deoarece aveți o soluție de rezervă sigură la care să apelați. Aceste fonduri vă pot ajuta atunci când aveți reparații urgente la casă sau la mașină, când un membru apropiat al familiei dumneavoastră își pierde locul de muncă sau când vă pierdeți dumneavoastră locul de muncă.

Un fond de urgență bun ar trebui să vă acopere nevoile pentru cel puțin trei până la șase luni. Cu toate acestea, dacă aveți puterea financiară de a face acest lucru, este mai bine să o prelungiți dincolo de această perioadă.

Planificarea pensionării

Atâta timp cât Dumnezeu v-a oferit o viață lungă, pensionarea se apropie pe zi ce trece. Prin urmare, ar trebui să începeți să vă îmbunătățiți planificarea pentru pensionare, chiar dacă este vorba de două sau trei procente. Acest adaos aparent mic poate avea multe efecte pozitive atunci când este cumulat pe parcursul următorilor zece sau douăzeci de ani.

Pentru a vă ajuta să vă mențineți disciplina, ar trebui să vă automatizați economiile pentru pensie, astfel încât să nu fiți tentat să utilizați banii pe care intenționați să îi economisiți. Dacă angajatorul tău îți egalează contribuțiile lunare, poți profita de acest sprijin la un nivel sporit.

4. Răsplătiți-vă

Da, ai muncit din greu, inteligent și cu credință pentru a merita această mărire de salariu. Este ceva greșit dacă îți dai o bătaie pe spate drept recompensă? Categoric, nu. Puteți lua o parte din această creștere, de exemplu, pentru următoarele trei sau patru luni, pentru a vă recompensa. Nu trebuie să fie ceva ostentativ și scump, nu. În schimb, puteți face ceva memorabil pentru dvs. și familia dvs. pentru a sărbători această etapă.

De exemplu, vă puteți scoate pe dvs. sau familia la o cină exotică. De asemenea, puteți decide să vă cumpărați ceva la care vă veți uita pentru a vă aminti de această etapă financiară.

5. Investiți

Investiția este o altă opțiune strălucită pe masa ta. Sunteți întreprinzător și puteți începe o activitate secundară care nu va interfera cu actualul dvs. loc de muncă? Atunci, profitați de acest câștig neprevăzut și începeți ceva care vă va completa venitul.

În plus, puteți investi în alte instrumente financiare care vă pot genera venituri pasive pe termen lung. Cercetați cele mai performante acțiuni de pe piață și investiți în ele. De asemenea, puteți lua în considerare obligațiunile guvernamentale și, dacă puteți, criptomonedele. Oricare ar fi recipientul dvs. de investiții preferat, asigurați-vă că banii dvs. lucrează pentru dvs.

6. Ridică-ți nivelul de trai și dăruiește

În timp ce unii vă pot sfătui să nu vă ridicați nivelul de trai cu noua dvs. mărire de salariu, nu este nimic greșit în asta. Dacă știți cum să vă echilibrați prioritățile, ridicarea nivelului de trai nu este o crimă. Trebuie doar să vă asigurați că nu este principalul sau singurul mod de utilizare a cecului salarial majorat. Creșterea nivelului de trai nu ar trebui să vă împiedice obiectivele financiare pe termen lung. Dacă nu aveți datorii, alocarea a cel puțin 10% din noul nivel al salariului pentru îmbunătățirea stilului de viață este încă bună și sigură.

În plus, nu uitați să vă ridicați nivelul de donații. Nu uitați, nu puteți pierde niciodată atunci când dați pentru o cauză bună, deoarece mâna care dă este mai binecuvântată decât cea care primește. Acesta este motivul pentru care mâna care dă este întotdeauna deasupra celei care primește.

De asemenea, amintiți-vă că culegeți ceea ce semănați. Dacă îi ajuți pe cei nevoiași și mai puțin norocoși, pui o bază bună pentru tine și copiii tăi față de acele nevoi pe care le satisfaci în viața altor oameni. Puteți găsi o organizație de caritate sau un orfelinat bun și credibil pentru a dona ceva frecvent. În cele din urmă, amintiți-vă cuvintele lui Solomon, înțeleptul bogat: „Cel care îi udă pe alții la vreme de nevoie va fi și el udat.”

Observații de încheiere

Puteți face multe lucruri benefice cu creșterea salarială. De aceea, am împărtășit primele șase idei inteligente care să te ajute să folosești câștigul pe care ți-l aduce o mărire de salariu. În funcție de prioritățile tale, îți poți canaliza câștigurile suplimentare în oricare sau în unele dintre aceste puncte de vânzare. Mingea este în terenul tău.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri