17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Conferință de presă la IPJ Sibiu, după scandalul polițistului bătăuș

Știri din Județ

După scandalul de la Cisnădie, în care un polițist din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al IPJ Sibiu a fost acuzat că a bătut cu brutalitate un alt șofer, conducerea instituției a dispus organizarea unei conferințe de presă.

Conform celor transmise de către purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, încă de ieri, ancheta a fost preluată în totalitate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În viitorul apropiat, procurorii vor decide dacă vor aplica sau nu măsuri legale polițistului. Și la nivelul IPJ Sibiu a fost demarată o anchetă internă. Mai mult, oamenii legii asigură cetățenii că instituția are toleranță 0 față de astfel de fapte.

Reamintim faptul că, într-o filmare realizată acum două zile, cu ajutorul unei camere de bord, se poate observa cum un tânăr șofer care circula regulamentar într-un sens giratoriu din Cisnădie, a fost bătut violent, fără motiv, de un polițist aflat în timpul liber. Acesta este angajat din 2006 la IPJ Sibiu, iar în prezent activează în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Șeful IGPR a reacționat referitor la cazul de la Cisnădie

„Având în vedere cazul înregistrat în județul Sibiu, în care este implicat un polițist din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus conducerii Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu să ia toate măsurile legale, atât în ceea ce privește cazul menționat, cât și pentru a preveni alte situații similare, pe viitor.

De asemenea, Inspectorul General al Poliției Române a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu să comunice public, în mod transparent și rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliție, în special cele în care sunt implicați polițiști, astfel încât opinia publică să fie informată.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!„, precizează IGPR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri