12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

EDITORIAL: Daniel Cermonea, soldatul PSD ideal, fără declarații publice, dar bun executant

Știri din Județ

După trei mandate de consilier local la Avrig, din care 3 ani și viceprimar, Daniel Cermonea a fructificat plecarea lui Ioan Condrea de la șefia PSD Sibiu pentru a urca scara politică.

Ajuns consilier județean în 2016, într-o perioadă de haos în PSD Sibiu, Daniel Cermonea s-au cățărat politic cu sprijinul liderilor de atunci Ovidiu Sitterli și Gheorghe Suditu.

După un an de mandat în Consiliul Județean Sibiu a demisionat pentru a lua în primire funcția de membru în Consiliul de administrație al Romgaz. Din 2017 a rămas cu respectiva funcție bine plătită.

Gurile rele spun că a fost răsplata pentru contribuția puternică avută de el în punerea la șefia PSD Sibiu a lui Bogdan Trif. Și Trif nu își uită apropiații.

La alegerile din 2020 a fost ales din nou consilier județean, Daniel Cermonea. A candidat și la parlament în același an, fără șanse.

Acum țintește o nouă candidatură parlamentară.

Dar vreunul dintre voi a auzit de ceva spus sau realizat de consilierul local/viceprimar/ consilier județean Daniel Cermonea? Eu nu. Totuși, în 16 ani de mandate ar trebui să îl vedem public, să auzim un discurs, să citim un proiect sau o decizie luată.

Nu. Cermonea a fost mereu un bun executant de partid. De la Avrig, urcat apoi la județ și cu speranțe de Parlament. Un politician model pentru soldatul de partid. În cazul de față PSD.

Unii poate mai credeți că un adevărat om politic ar trebui să fie aproape de oameni, implicat în rezolvarea problemelor, prezent în spațiul public cu discursuri etc.. Sunt și astfel de politicieni, dar nu este cazul soldatului de partid, cum este Cermonea.

El continuă să joace rolul din umbra lui Bogdan Trif, să facă jocuri de culise, să execute ordinele și să nu facă declarații publice, pentru a nu lua fața șefului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara