12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Raluca Turcan: Recalcularea pensiilor din anul 2024 nu ar fi fost posibilă fără deciziile luate în urmă cu 3 ani (C.P)

Știri din Județ

Astăzi Camera Deputaților a dat un vot corect și firesc pentru creșterea la 3000 a plafonului de la care se impozitează pensiile în România. Este finalul unui drum lung și destul de anevoios, care marchează finalizarea reformei sistemului public de pensii, a transmis Ministrul liberal al Culturii, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

„Oricât se încearcă acapararea politică a procesului de reformă a pensiilor, meritul PNL este incontestabil.

Reforma sistemului de pensii nu poate fi ruptă de PNL.

Dimpotrivă PNL a inițiat și a susținut fiecare etapă în parte!

Primul pas s-a făcut în anul 2021, atunci când eram ministru al muncii și când am decis să aducem 1.000 de angajați noi în casele de pensii, pentru a transpune dosarele cu șina în format electronic și a putea face recalcularea tuturor dosarelor într-un timp foarte scurt.
Recalcularea pensiilor din anul 2024 nu ar fi fost posibilă fără deciziile luate în urmă cu 3 ani.

Recalcularea pensiilor cu pixul și hârtia ne-ar fi dus cu reforma peste câțiva ani!

Tot în anul 2021, am inclus această reformă în PNRR, pentru a mă asigura că, oricum s-ar numi ministrul muncii, reforma pensiilor să fie un proces ireversibil, precum și o obligație fermă pentru Guvernul în funcție.

Am inițiat noua lege a pensiilor și un an mai târziu, în anul 2022, tot ca parte a acestui proces, am propus acest proiect legislativ, de creștere a plafonului de impozitare a pensiilor, de la 2.000 la 3.000 de lei. Știam că recalcularea va aduce majorări de pensii, că multe pensii vor depăși 2.000 de lei și că majorarea nu trebuie să fie desființată prin impozit.

Aș vrea să mai subliniez unele aspecte!
În tot acest timp, cât PNL s-a aflat la guvernare, valoarea punctului de pensie a crescut cu peste 60%.
De asemenea, pentru majorările de pensii rezultate din recalculare și pentru plata acestora trebuie bani. Ori, efortul bugetar substanțial a fost asigurat de către ministrul PNL al finanțelor. A fost condiția PNL la întocmirea bugetului pentru acest an, să avem resursle financiare cuprinse în buget.

Mulțumesc tuturor colegilor pentru votul acordat și putem spune că, astăzi, reforma pensiilor se închide cu majorarea plafonului de impozitare, astfel încât pensiile mai mici să fie scutite de impozit„ – a declarat Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara