12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

EDITORIAL: Toleranță zero, expresia cheie de la București citire, reinterpretată la IPJ Sibiu

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a fost primul ziar care a publicat video cu polițistul bătăuș în trafic. Tot noi am dezvăluit și identitatea acestuia, înaintea comunicatelor oficiale. SIBIU INDEPENDENT a intervievat victima și mama acestuia și am scris un editorial despre subiect, unde am accentuat lipsa de transparență și sentimentul de structură ce își acoperă membrii de la IPJ Sibiu, și în contextul polițiștilor cu firme pe numele rudelor. Și iată, că a venit lumina de la București! De la șefii Poliției Române care au trimis mesaje dure referitoare la modul de abordare a situației cu polițistul bătăuș. Dar au trimis și corpul de control la Sibiu.

Toate aspectele ridicate în editorialul de luni după masă, se regăsesc acum în comunicatele oficiale de la București ale Poliției Române. Se vorbește de toleranță zero foarte multe, de transparență, de anchetarea polițistului conform legii, fără regim preferențial.

Mă bucur să văd că se trimite și corpul de control în anchetă la Sibiu. O anchetă care vizează cum au acționat și polițiștii de la Cisnădie în acest caz, cei care nu au dat curs la apelul 112, cei care au încercat să convingă victima să nu depună plângere… Și cum a acționat șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea. Ce decizii a luat începând de duminică seara, indiferent dacă le-a transmis în scris sau telefonic subalternilor.

Și dacă tot este corpul de control aici poate se uită și la polițistul bătăuș din perpspectiva firmei pe care o administra de facto, deși în acte era a mamei. Și poate iau prin sondaj și alți polițiști de la IPJ Sibiu să îi întrebe dacă au firme mamele lor… s-ar putea să aibă surprize. Că noi la Sibiu suntem sătui de firme de taxi deținute de bătrâne simpatice, întâmplător mame de polițiști. Sau firme de construcții sau restaurante și baruri sau…. sau…. Asta dacă respectivul corp de control chiar vrea să facă lumină la IPJ Sibiu.

Și apropo de transparență instituțională de care vorbește de la București șeful Poliției Române. Cum vine aia ca marți, 3 septembrie la ora 19.30 să anunți declarații de presă la sediul IPJ Sibiu la 20.15 prin purtător de cuvânt. Declarații care se dovedesc fade, doar preiau mesaje de la București și ca noutate transmit că dosarul a fost preluat de procurorii sibieni din 2 septembrie. Și anunți presa despre asta marți 3 septembrie seara la 20.15. Dar ce nu anunți, și nu dau vina pe purtătorul de cuvânt pentru că a executat doar ordinul șefului IPJ Sibiu, nu anunți că procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore a polițistului bătăuș, exact cam la ora când dădeai declarații de presă despre transparență instituțională.

Anunți, însă, a doua zi dimineața că polițistul a fost reținut aseară de procurori. Cu așa transparență să mă scutiți. Poate bătăușul nici nu a fost azi noapte în arestul poliției decât pe acte. Sau poate a fost într-un birou, nu la arest. Cine știe cu așa transparență? Spiritul de acoperire între polițiști de care scriam luni încă funcționează. Dar nu este cazul să mai fie tolerat. Pentru că așa duceți în derizoriu toată breasla. Și păcat de polițiștii corecți care pică în aceeași oală cu o clică de polițiști corupți sau infractori.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. la firmele de taxi e o problema MARE de GDPR. Au stocat datele celor care i-au apelat- nume, telefon , adresa fara acord.
    Indiferent de unde suni, le apare pe telefon toate datele !? Am incercat sa dau un mail sa cer stregerea datelor dar, supriza, pe bonurile de taxi (m cerut in mai multe masini) apare numele SOFERULUI, asta desi tu, ca si consumator ai impresia ca suni la o firma 9xx si practic, n-ai cum/unde sa gasesti firma.Mai exista firmele de taxi!?? sau doar pf-auri de soferi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara