12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Număr record de chitariști așteptați în weekend la ediția aniversară de 10 ani Sibiu Guitar Meeting, din Muzeul ASTRA

Știri din Județ

Începând de vineri, 6 septembrie, Sibiul devine din nou epicentrul muzicii folk-rock, găzduind cea de-a 10-a ediție a celui mai mare eveniment dedicat chitariștilor din România – Sibiu Guitar Meeting. Timp de 3 zile, Muzeul ASTRA vibrează prin zeci de concerte live, recitaluri, serenade de chitară și un program bogat de activități pentru publicul larg.

Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Dirty Shirt, Bosquito, Ronnie Romero (ex. solist Rainbow) & Gus G (ex. chitarist Ozzy Osbourne), Timpuri Noi, Byron, Fără Zahăr, Antract și folkiștii Ducu Bertzi și Mircea Vintilă.

Accesul în zona de festival din Muzeul ASTRA se face prin achiziționarea unui bilet de intrare pe o zi sau a unui abonament pentru cele 3 zile. Acestea pot fi cumpărate în avans online de pe https://bit.ly/biletePUBLIC_SGM2024 și fizic de la casieria principală a Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, poarta I, Pavilion Muzeal Multicultural.

Chitariștii – headlinerii ediției aniversare de 10 ani

Festivalul debutează în premieră cu un eveniment tip Warm-Up,dedicat chitariștilor și publicului larg, având intrare liberă: vineri, 6 septembrie, ora 17:00.

Radu Almășan de la Bosquito, alături de Coiotu’ & Balauru’ de la Trooper invită publicul în Piața Mare să intre în atmosfera plină de viață a Sibiu Guitar Meeting și să participe apoi la evenimentele desfășurate în Muzeul ASTRA.

Fiindcă cei 3 artiști vor putea fi prezenți la Sibiu doar vineri (nu și sâmbătă, 7 septembrie, la Concertul Manifest), aceștia îi provoacă pe cei 200 de chitariști așteptați la acest eveniment să cânte împreună, în avans, 5 piese din playlist: Bosquito – „Omul Perete” și „Două mâini”, respectiv Trooper – „Zi după zi (Trec Anii)” și „Destin”, Valeriu Sterian – „Amintire cu haiduci”.

După încălzirea din ziua de vineri, Muzeul ASTRA va găzdui sâmbătă, 7 septembrie, Concertul  Manifest – recitalul a sute de chitaristi sosiți la Sibiu – cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festival. Începând cu ora 17:00, un număr record de chitariști vor fi vedetele unui adevărat show de peste 2 ore, prezentat de Ricky Dandel.

Concertul Manifest va încununa munca și pasiunea chitariștilor din peste 50 de orașe, care s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din nu mai puțin de 23 de piese folk-rock românești și internaționale, alături de artiștii invitați pe scenă:

  • Dirty Shirt vor cânta pentru prima dată la unison cu chitariștii piesele „Cobzar” și „Când s-o-mpărțit norocu’ Part 1”
  • Byron ne aduc „Cu capul în nori” și „Marea”
  • Fără Zahăr cântă în premieră „Mâinile sus” și „Născut Liber”
  • Antract vă acompaniază pe piesele „Trebuie să crezi” și „Iubirea”
  • Mircea Vintilă evocă nostalgia piesei „Adio, deci pe curând” și „Vinovații fără vină” de Pasărea Colibri
  • Ducu Bertzi se alătură cu „Floare de colț” și „M-am îndrăgostit numai de ea”
  • Timpuri Noi vin să serbăm iar „Victoria”
  • Cristian Hrubaru cântă „Trec anii (Zi după zi)” în numele Trooper.

Alături de ei vor mai cânta Ricky Dandel, Hanno Hofer de la Nightloosers, Adrian „Moldo” Moldovan, Dana Odagiu și Denise Fabro, iar band-ul format din Ilie „Manole” Vlad – chitară, Haris Mureșan – tobe și Călin Filip – bass îi va acompania pe toți artiștii din cadrul Concertului Manifest.

Zeci de concerte și activități de familie au loc întregul weekend

Concertele festivalului debutează vineri, 6 septembrie, cu folkistul Ducu Bertzi, de la ora 19:00, urmat de trupele Trooper, începând cu ora 20:00 și Bosquito, de la ora 21:30, toate desfășurate la Scena de pe lac a Muzeului ASTRA. Seara continuă cu o Rockotecă la Scena din grădină, de la ora 23:00, în cadrul căreia Hora Rockx transformă întreaga zonă într-un univers al rock-ului, printr-o selecție de piese etalon ale tuturor timpurilor, pe care publicul se va distra până târziu în noapte.

Evenimentele programate în ziua de sâmbătă, 7 septembrie, debutează în Muzeul ASTRA încă de la ora prânzului cu seria de concerte din cadrul Young Revolution, prin care publicul va descoperi noi trupe talentate din țară. Vor urca pe scenă, pe rând, artiștii: Lights Off, Flores și Vibe Tribe Band, iar seara, de la ora 19:30, trupa Factomad încheie seria acestor concerte.

Artiștii bine-cunoscuți își vor face apoi apariția pentru publicul venit din toată țara: Mircea Vintilă ne va încânta cu un concert special de la ora 15:00 la Scena din grădină, trupa Timpuri Noi urcă pe aceeași scenă la ora 20:00, iar de la ora 21:30 main-stage-ul va răsuna cu muzica headlinerilor serii – trupa Dirty Shirt. Distracția se mută apoi la Rockoteca din zona Târgului de țară din Muzeul ASTRA, unde hit-urile rock etalon vor trezi tuturor amintiri plăcute.

Programul muzical continuă duminică, 8 septembrie, cu un line-up complex. Scena din grădina din Muzeul ASTRA va găzdui noi trupe tinere din cadrul seriei de concerte Young Revolution: Alex Petrenchi, de la ora 12:30 și sibienii Denise & Andrei, de la ora 15:45. Tot aici, artiști cunoscuți au pregătit concerte memorabile: Fără Zahăr, începând cu ora 13:00, Nightlosers, de la ora 16:30, Byron, începând cu 17:45, iar Ronnie Romero (ex. solist Rainbow) & Gus G (ex. chitarist Ozzy Osbourne) încheie seara cu un super-show, de la ora 19:00.

În ceea ce privește activitățile dedicate familiilor, Zona Playground va fi mai activă ca oricând. Aici se vor desfășura o serie de ateliere și concursuri, cât e ziua de lungă: sâmbătă în intervalul 11:00-17:00, iar duminică între orele 11:00-19:00.

  • Sport Zone by Decathlon
  • Ateliere de chitară și percuție
  • Naty’s Quiet Books (confecționare semne de carte, coliere, instrumente muzicale)
  • Ateliere PLAY (confecționare cercei, insigne, coliere, brelocuri)
  • Atelier quiling, decorațiuni cu flori uscate
  • Creative Art – pictură pe pânză
  • Atelier de tipografie susținut de MATS (Muzeul de tipografie din Sibiu)
  • Joytime (pictură pe față, tatuaje temporare, bubblehair, pictură ipsos, decor ghiveci, confecționare brățări)
  • Atelier de colaje susținut de RaColaj
  • Roata Norocoasă – concurs cu premii.

Alte activități din program:

  • Street Guitar: vineri și sâmbătă, 12 grupuri de chitariști din toată țara vor lua cu asalt diverse zone din Sibiu (Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet și Muzeul ASTRA) și vor pregăti trecătorilor scurte momente de muzică folk.
  • Little Main Stage: numită și „cea mai mare scenă mică”, o scenă deschisă tuturor, încurajează tinerii artiști să iasă din zona de confort, să urce curajoși pe ea și să impresioneze publicul cu talentul lor.
  • Workshop de producție muzicală: duminică, de la ora 11:00, la Sala de conferințe a Muzeului ASTRA, are loc un atelier dedicat artiștilor, susținut de Mellowdy Studios, care le va dezvălui secrete din studio despre chitara acustică și înregistrările vocale.

Guitar Meeting este un eveniment co-finanțat de Ministerul Culturii / AFCN / Primăria Municipiului Sibiu / Consiliul Județean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara