14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

Sibiancă ucisă într-un atac armat în SUA. Atacatorul, un elev în vârstă de 14 ani

Știri din Județ

Veste tristă pentru comunitatea sibiană din Apoldu de Jos și chiar și din județ. Locuitorii au rămas „muți” când au aflat că prietena lor din copilărie, Cristina Irimie a fost ucisă într-un sângeros atac armat.

Sibianca în vârstă de 53 de ani este una dintre cele patru victime ale masacrului produs la liceul din statul american Georgia. Aceasta era stabilită de peste 20 de ani în America și era profesoară de matematică. Conform polițiștilor americani, suspectul atacului armat este un elev de 14 ani. În atacul armat, comis cu o armă similară cu puşca semiautomată AR-15, patru persoane: doi profesori și doi elevi și-au pierdut viața. Alți nouă oameni au fost răniţi: opt elevi şi un profesor.

Prietena din copilărie a profesoarei, șocată de teribila veste!

Doamna Ghibu Cristina, prietena bună din copilăria sibiencei s-a întristat teribil la aflarea veștilor. Aceasta a declarat, cu lacrimi în ochi, că profesoara de matematică emigrată în America nu merita o asemenea soartă.

„Pe Cristina o cunosc de când eram mici. Noi eram la țară, ea era la oraș și ne aveam foarte bine. Bunicile noastre erau prietene foarte bune și la țară toți copiii se cunosc între ei. Era o fermă unde erau legume și acolo ne întâlneam toți copiii. Era o fată simplă, modestă. Am reîntâlnit-o acum vreo 3 sau 4 ani, a fost în România la mama sa și ne-am întâlnit întâmplător pe stradă, dar ne-am bucurat foarte mult că ne-am revăzut. Îmi pare foarte rău! E o durere chiar imensă! Nu merita soarta asta! Condolențe multe familiei!” a transmis doamna Ghibu Cristina

Joe Biden, Președintele SUA a condamnat ferm atacul: „Nu putem continua să acceptăm acest lucru ca pe ceva normal”, , referindu-se la violenţa în şcoli, atunci când a aflat despre ceea ce s-a întâmplat în Winder.

„Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie. Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia. Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia lasă în urmă un vid greu de înlocuit. Fondurile strânse vor merge direct pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și pentru orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie. Drum lin spre ceruri Cristina”, au transmis cei apropiați, potrivit gofundme

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Descoperă toate modelele de botine de damă!

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad

Judoka sibieni au luat medalii naționale