17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului se va desfășura în Protopopiatul Bran-Zărnești

Știri din Județ

Întâlnirea din acest an a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu se desfășoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Laurențiu Streza – Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în Protopopiatul Bran-Zărnești, fiind la a IV-a ediție eparhială după cele de la Brașov (2019 și 2022) și cea de la Mediaș din anul 2023.

Am ales ca locație a întâlnirii localitatea Cristian având în vedere marea deschidere pe care comunitatea de aici, în frunte cu reprezentanții săi, au arătat-o față de tot ceea ce înseamnă evenimente culturale și activitatea Bisericii, fiind un pol de atracție pentru întreaga zonă.

Data de 7 septembrie 2024, a fost aleasă în strânsă legătură cu, cu hramul bisericii parohiei Cristian III – Nașterea Maicii Domnului, cea mai tânară comunitate eclesială din localitatea Cristian, ansamblul parohial de aici, prin specificul său, oferind căldura și intimitatea unei rugăciuni proprii a tinerilor împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit.

Pentru noi este o bucurie aparte să putem organiza o astfel de întâlnire, pentru folosul duhovnicesc și cultural al tinerilor de azi, ca împreună să bucurăm inimile a cât mai mulți copii care vin, mulți dintre ei, din zone defavorizate și pentru care ne dorim ca această întâlnire să aducă amintiri frumoase.

Ca și în anii trecuți și anul acesta vor fi implicate toate cele 10 protopopiate din cuprinsul Arhiepiscopiei. Numărul total al tinerilor participanți la acest eveniment va fi de 350 de tineri din județele Brașov și Sibiu, care vor lua parte la întreg evenimentul din data amintită.

CITEȘTE ȘTIREA COMPLETĂ AICI
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri