14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu

Știri din Județ

Marcel Ciolacu a vizitat astăzi Sibiul alături de ministrul Apărării, ministrul Transporturilor și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ciolacu a vizitat fabrica Marquardt, Academia Forțelor Terestre și comandamentul NATO.

Vizitia la Sibiu a premierului a început la fabrica Marquardt. „Astăzi am vizitat una dintre cele două fabrici ale producătorul de echipamente electronice pentru industria auto, Marquardt Schaltsysteme din Sibiu, locul de unde pleacă piese pentru firme auto din întreaga lume, de la cele germane la General Motors și Tesla. Și am văzut ce stă în spatele succesului lor: foarte, foarte multă muncă! Creșterea producției românești a fost și rămâne o prioritate a mandatului meu. Pentru că aceasta este calea sigură de dezvoltare a acestei țări!” a declarat Ciolacu.

Deși nu era anunțată în programul oficial, Ciolacu a fost la Academia Forțelor Terestre, așa cum a anunțat ieri ziarul SIBIU INDEPENDENT. Aici a luat masa cu studenții academiei. „Sunt tineri. Sunt frumoși. Sunt deștepți. Ei sunt viitorii lideri ai Armatei Române. A fost o plăcere să iau masa astăzi cu studenții Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. E drept, nu am mâncat fasole verde teci, dar a fost foarte foarte bun.”

Programul a inclus apoi și discuții cu rectorul AFT, dar și cu conducerea Comandamentului NATO pentru Europa de Sud Est de la Sibiu. Ambele întâlniri nu apăreau în agenda oficială a vizitei, dat au fost anunțate pe surse de SIBIU INDEPENDENT.

După masă, Ciolacu s-a întâlnit la Hotel Împăratul Românilor cu lideri PSD Sibiu și primari ai partidului din județ. Seara, Ciolacu a susținut o conferință de presă tot la același hotel. Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif a întârziat la conferință și Ciolacu a început fără el. În schimb, senatorul PSD de Mediaș, Claudiu Mureșan a fost primul în prezidiul format din delegații partidului de la Guvern.

Înainte de a ajunge la Sibiu, Ciolacu a vizitat șantierul lotului 5 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Grindeanu a declarat că jumătate din lotul 5 se va da în folosință până la 1 decembrie 2024.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad

Judoka sibieni au luat medalii naționale