14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

Weinfest Mediaș 2024 – Turrepitz îl invită pe Dracula să povestească despre Golden Mediaș, vinul servit la nunta contelui

Știri din Județ

Weinfest Mediaș, evenimentul devenit deja tradiție aflat la ediție aniversară de 5 ani, are loc în perioada 20-22 septembrie în Piața Castelului, incinta fortificată în care se află Turnul Trompetilor.

Anul acesta evenimentul aduce în prim plan povestea lui Dracula și vinul de Mediaș servit la nunta acestuia. Sub numele “Golden Mediaș”, Turrepitz – paznicul cetății îl are ca invitat pentru a povesti despre vin pe Dracula de la Art&Craft, creator și distribuitor de suveniruri, care se alătură efortului de reconstrucție de la Mediaș.

După cum se știe, Vechea Metropolă de vin a Transilvaniei a fost sediul tuturor asociațiilor de vin ale Transilvaniei în secolele trecute și a fost baza celor doi pionieri ai replantării viilor în Europa Caspari și Ambrosi.  Aici are loc anual festivalul Weinfest Mediaș unde participanții pot degusta de la crame renumite vinurile create în fiecare an. Nu vor lipsi nici în acest an mapping-ul video pe Turnul Trompeților, Masterclass-uri din domeniul vinului, diferite standuri locale, muzică ambientală, câte o amintire pentru participanți și alte surprize.

Intrarea la eveniment se face în baza invitației primite sau a unei donații de minim 50 de lei/zi, sumele rezultate fiind folosite pentru organizarea evenimentului și proiectele Asociației pentru Reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei. Donațiile pot fi făcute aici: DONATII

Pentru cei care nu au aflat încă, la Mediaș au fost replantate peste 40 de ha de vită de vie pe vechiile locații Ambrosi în proximitatea orașului și ne exprimăm speranța că procesul de replantare va continua.

Mulțumim tuturor cramelor, partenerilor, partenerilor media și sponsorilor noi și tradiționali despre care vom reveni la momentul potrivit.

Organizatori: Asociația pentru reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei, FDGR Mediaș, Asociația Culturală Pusteblume și Asociația Locului Natal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad

Judoka sibieni au luat medalii naționale