12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

„Ziua Mondială a Citirii Cărților“ a fost sărbătorită la Mediaș

Știri din Județ

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcţia pentru Cultură, a organizat în data de 6 septembrie 2024, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth“ un eveniment dedicat „Zilei Mondiale a Citirii Cărților“. 

Cunoscută și sub numele de „Ziua Internațională pentru alfabetizare“, manifestarea a fost creată cu scopul de a promova lectura și de a încuraja oamenii să facă din citit o parte esențială a vieții lor. 

Invitații evenimentului desfășurat în municipiul Mediaș au fost beneficiarii Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sf. Nectarie“ din Mediaș. Aceștia au asistat la o prezentare a bibliotecii medieșene, urmată de o sesiune de lectură a diferitelor poezii, povești sau povestiri din fondul de carte existent în instituția medieșeană. De asemenea, invitații au putut împrumuta diverse volume, pe care le-au citit în sălile de lectură ale bibliotecii „St. L. Roth“.

„Începând cu anul 1965, data de 6 septembrie marchează Ziua Mondială a Citirii Cărților. Este un eveniment extrem de interesant, pe care în acest an Direcția pentru Cultură îl organizează la Biblioteca Municipala St. L. Roth, într-un parteneriat cu Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf. Nectarie. Este un program dedicat în principal promovării cititului și considerăm că este un pas extrem de important în promovarea cărții la nivel local,mai ales că este o zi care se marchează în fiecare an, pe data de 6 septembrie, pe plan mondial“, a declarat muzeograful Viorel Ștefu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara