14.6 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

FOTO-VIDEO: Festivalul Lichiului de Poveste Loamneș 2024

Știri din Județ

Public numeros la Festivalul Lichiului de Poveste de la Loamneș. Evenimentul a adunat la un loc sute de vizitatori din localitățile județului Sibiu, dar și turiști din străinătate care au avut ocazia de a savura produse locale și de a admira artizanatul tradițional, totul într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Această sărbătoare autentică este dedicată celebrei plăcinte ardelenești, preparată de gospodinele locului.


Duminică, 8 septembrie, în jurul orei 14:00, pe terenul de fotbal din localitate, grupurile participante și-au etalat măiestria în arta gastronomiei și au expus la standurile amplasate bucate tradiționale, într-un aranjament cât mai atractiv pentru ochii privitorilor și cumpărătorilor.

Purcel la proțap, mici, cocoloș cu brânză, grătar din carne de porc, tocăniță de oaie, nelipsitul lichiu, gomboti de prune, și multe alte delicatese care au lăsat gura apă celor prezenți.

Festivalul Lichiului de poveste continuă pe stadionul de fotbal din localitatea Loamneș în Luncuță, așa cum ne place noi să îi spunem, unde vom avea produse tradiționale ale locuitorilor din comunitatea noastră și unde vom avea chiar o sărbătoare a comunității, a oamenilor gospodari și vrem să-i primim cu tot ce avem mai bun pe cei care vin din afara comunității noastre, cu un suflet plin de bucurie, de deschidere îi așteaptă cu mult drag cei mai buni gospodari din comuna Loamneș.” – a transmis primarul comunei Maria Greavu la finalul crosului de la Școala Gimnazială. Citește și Loamneș: Sportivi de toate vârstele au dat startul Crosului „Alergăm pentru zâmbete”

Solista de muzică populară, Adelina Popa, a urcat pe scenă pentru a lansa noul său album „Omule, îți trece viața” și a fost acompaniată de invitați speciali precum Adi Neamțu și formația sa, alături de numeroși alți artiști talentați.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri