16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Loamneș: Sportivi de toate vârstele au dat startul Crosului „Alergăm pentru zâmbete”

Știri din Județ

Zeci de sportivi de toate vârstele au dat startul, în această dimineață, Crosului „Alergăm pentru zâmbete”, eveniment care a deschis Festivalul „Lichiul de poveste de la Loamneș”.

Iubitorii de mișcare în aer liber au parcurs duminică, 8 septembrie, un traseu de 6,5 km de alergare. Mai apoi au fost recompensați cu premii oferite de organizatori pentru mai multe categorii, constând în vouchere Aria, rucsac pentru drumeție, bidon de hidratare și batoane proteice, dar și tricouri de concurs și medalii oferite chiar de primarul comunei, Maria Greavu.

„Astăzi am organizat un festival al Lichiului de Poveste la Loamneș și ca să nu fie doar o poveste despre lichiu, am vrut să facem și un pic de mișcare ca oamenii să înceapă de dimineață acest festival și am organizat Crosul „Alergăm pentru Zâmbete”. Îi mulțumesc domnului senator Mureșan Claudiu care a avut această inițiativă. La început mă gândeam că poate fiind o localitate rurală nu o să aibă succes sau oamenii nu o să cocheteze cu această idee, dar spre bucuria mea și spre surprinderea noastră, a tuturor, am fost plăcut impresionați să fim contactați de atât de multă lume, inclusiv oameni din afara comunității noastre.” – a declarat primarul Maria Greavu.

La finalul cursei aceștia s-au bucurat de un brunch pregătit de gazde. Meniul a constat în cocoloș cu brânză, telemea de oaie, slănină, pită cu untură și ceapă, tocăniță de vițel, ceaun de oaie, nelipsitul lichiu, dar și alte preparate oferite de producătorii locali.

Crosul „Alergăm pentru zâmbete” a fost susținut de Echipa de Inimi, un proiect cetățenesc județean care își propune să promoveze mișcarea și beneficiile acesteia pentru membrii comunității.

Nu a existat taxă de participare la cros, dar participanții au sprijinit, cu această ocazie, copiii din clasele pregătitoare care învață la școlile din localitățile Loamneș, Alămor, Hașag și Armeni, prin donații sau oferind rechizite școlare.

Festivalul Lichiului de Poveste este acum în plină desfășurare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara