12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

EDITORIAL: Ca pe vremea lui Ceaușescu am ajuns la Sibiu mulțumită Electrica!

Știri din Județ

Dacă o companie mă scoate din sărite este Electrica cu Distribuția și Furnizarea lor cu tot. O companie care s-a ofticat de ceasul morții la ultimul meu editorial, unde scriam lucruri știute la noi în urbe și în țară de mai toți, doar de pierde vară de la DNA și DIICOT, nu. Că, de, așa este în România, la bogați nu trage nici procuratura. Am scris la ziar despre desele întreruperi de curent din Sibiu. Accidentale, nu programate. Am arătat cu dovezi că în două luni și jumătate de vară, doar în municipiul Sibiu, s-a luat curentul accidental peste 4300 de minute. Și continuă să se întrerupă. Nimeni de la Electrica nu își asumă aceste uriașe deficiențe din rețea.

După editorialul meu, Electrica a găsit de cuviință să se șifoneze că le-am lezat imaginea pe bursa din Londra și să amenințe cu procesele. Decât să se oftice pe jurnaliști care le spun verde în față, mai bine și-ar face ordine în propria ogradă. Obiectul muncii la Electrica este curentul. Acela de se tot întrerupe în Sibiu. Foarte des și pe perioade peste 3 minute (de multe ori ajunge la 30 -40 minute sau chiar mai mult). 3 minute este o normă la Electrica. Sub 3 minute este întrerupere accidentală mică, peste 3 minute este majoră.

Lipsa investițiilor eficiente în infrastructură își spune cuvântul și tot insist, așa cum am cerut la Electrica în scris, și am fost refuzat pe motive de securitate, să vedem transformatoarele lor de curent și documentele de proveniență…. Să știm clar: sunt din China aduse pe filieră UE sau ba? Sunt produse care corespund tehnic și conform prețului achitat sau unele vândute la supra-preț de intermediari? Sau să întreb la DIICOT ori la DNA, poate știu ei? Că SRI oricum doarme în papuci în România în ce privește sectorul energetic, chit că este strategic.

Dar am alte nelămuriri acum și le adresez deschis celor de la Electrica. Unde în factură regăsesc reducerile pentru cele peste 4300 de minute de întreruperi de curent accidentale plus cele programate din perioada 1 iunie – 24 august 2024? Ca să nu mai întrebe toate firmele a căror activitate este des blocată de întreruperile de curent de la Electrica.

Și mai am o întrebare, cum justifică șefii de la Electrica salariile și primele luate? Adică se iau prime după cine a avut în județ mai multe întreruperi de curent? Să știm și noi… Că parcă încă sunteți deținuți cu un pachet mare de acțiuni de statul român prin instituțiile sale. Știu, voi sunteți stat în stat, autonomi, dar curentul electric ține de siguranța națională și poate statul acesta corupt până în măduva oaselor mai are vreun rătăcit de organ de control care să facă lumină la Electrica.

Altfel, deja la Sibiu mă simt ca pe vremea lui Ceaușescu, când se lua lumina. Atunci intenționat pentru a se face economie la buget. Acum, accidental, pentru că pică rețeaua de cât de bine este făcută mentenanța la ea și de cât de bune au fost investițiile în aceasta. Și da, eu am trăit destul și pe vremea lui Ceaușescu, nu vorbesc aiurea în tramvai. Dar poate candidez și eu la un post de director la Electrica sau măcar în Consiliul de Administrație, pentru că am înțeles că, după alegerile din iarnă, se împart iar posturile politic. Că doar nu îmi trebuie școală în domeniu sau pricepere, relații să am.

Revenind la desele întreruperi de curent, îi las pe inteligenții de la Electrica să explice la întreruperea de acum câteva zile care a durat 30 de minute aproximativ de ce pe siteul lor special dedicat acestor întreruperi nu a apărut nimic. Sau de ce multe străzi nu apar la alte întreruperi. Să încep să vă întreb și de întreruperile din județ, nu doar din municipiu?

Hai, la muncă, băieților deștepți din Electrica. Salarii aveți, prime aveți, bani de investiții vă lăudați că aveți, hai să mai și muncim ca lumea să aibă curent fără întreruperi așa de dese, accidentale, cum le spuneți voi. Dar, deja, accidentul acesta a devenit norma la Electrica, cel puțin în județul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri