14.1 C
Sibiu
miercuri, 18 septembrie, 2024

Conf. Univ. Dr. Adrian Nicolae Lemeni a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului

Știri din Județ

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a acordat „Crucea Șaguniană pentru mireni”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului, dlui Conf. Univ. Dr. Adrian Nicolae Lemeni, Consilier Patriarhal Onorific și Director al Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Ceremonia a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”, după susținerea tezei de doctorat a dlui Eugen Ganțolea, cu titlul „Raționalitatea și unitatea creației – perspectivă neopatristică și științifică actuală”, realizată sub coordonarea Pr. Conf. Univ. Dr. Nicolae Moșoiu, la care a participat și dl Conf. Univ. Dr. Adrian Nicolae Lemeni în calitate de membru al comisiei de susținere a tezei de doctorat.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit dlui Adrian Nicolae Lemeni pentru implicarea sa în dialogul între instituțiile de învățământ teologic superior, pentru lucrarea nu doar pedagogică, ci și misionară pe care o desfășoară în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, dar și pentru sprijinul acordat așezămintelor monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului în perioada în care a ocupat funcția de Secretar de Stat pentru Culte.

CITEȘTE ȘTIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sergiu Nistor ajunge ambasador în Letonia