14.1 C
Sibiu
miercuri, 18 septembrie, 2024

Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală” și-a desemnat câștigătorii ediției a XII-a

Știri din Județ

Festivalul Internaţional „Capitala Muzicală” a reunit în acest an, la Sibiu, peste 200 de copii şi tineri talentaţi din România, Republica Moldova şi Bulgaria. Concurenţii au evoluat la cele 5 secțiuni ale festivalului: Muzică instrumentală, Canto Clasic, Muzică Folk, Muzică populară și Muzică ușoară.

Acest proiect complex s-a dovedit a fi, pe parcursul anilor, o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni, oferind oportunități de afirmare într-un mediu competitiv și dedicat excelenței artistice.

Trofeul festivalului a fost câștigat de MAYA ECATERINA GIOTEA o domnişoară în vârstă de 14 ani și a plecat la Timişoara,. Aceasta a câştigat și un telefon Apple iPHONE 15, iar doamna prof. coordonator a acesteia, Diana Gabriela Matei de la Incubatorul de Arte Timișoara a obţinut un telefon Apple iPHONE 14.

Trofeele fiecărei secțiuni muzicale au fost cucerite de:

  1. Trofeul secțiunii muzică Ușoară: Matey Beshendzhiev – Art Center Zornitca, Sofia, Bulgaria
  2. Trofeul secțiunii muzică Populară: Daria Elena Cojocaru, Școala Populara de Arte ”Constantin Brancuși”, Tg. Jiu
  3. Trofeul secțiunii Instrumental: Florin Laurențiu Barițchi, Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”, București
  4. Trofeul secțiunii muzică FOLK: Duetul ”Frații Călin” – Șc. Ep. Iacon Antonovici, Bârlad Valoarea totală a premiilor a depășit suma de 36.000 de lei.

Fiecare membru al Juriului a înmânat atât premiile de palmares pentru câștigători cât și premii pentru concurenții pe care i-au remarcat în mod deosebit: soprana conf. prof. dr. Felicia Filip, prof. Stela Avesalon, prof. dr. Cristian Mihăilescu, Claudiu Bulete – compozitor și manager al CB Media, Ileana Vieru jurnalist la Radio

„Antena Satelor”, Rodica Tulbure jurnalist la Radio Cluj, interpretele de muzică populară Sînziana Ștefan și Anca Maria Mărginean, Nicoleta Stoian secretar muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu, doamna muzician Mihaela Grigoraș, cunoscutul artist folk sibianul Florin Thomits alături de fiica acestuia, interpreta Patricia Thomits și Elena Herța din Galați– câștigătoarea Trofeului festivalului – ediția a VIII-a, 2020.

Festivalul Internaţional „Capitala Muzicală” este parte a Programului Educaţional Internațional “EduKeys*Viaţa la Pozitiv – Positive Life”, fiind organizat de Asociaţia Positive Life, Academia de Voluntari, împreună cu Liceul Tehnologic “Independenţa” Sibiu şi Liceul de Artă Sibiu. Este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și sprijinit financiar de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală 2024. O contribuție esențială pentru buna desfășurare a întregului eveniment o au cei peste 50 de tineri participanţi în organizare din cadrul ”Academiei de Voluntari” – proiect al Asociatiei Positive Life.

Ataşăm întregul PALMARES al ediţiei a XII-a a Festivalului.

MULȚUMIM finanţatorilor, partenerilor, sponsorilor, participanților și membrilor juriului festivalului.

Organizatorii aduc mulțumiri speciale firmei BOROMIR pentru îndulcirea participanților și Brutăriei artizanale MARIOHR pentru hrănirea voluntarilor ”Academiei de Voluntari” .

Să ne revedem sănătoși în 5-7 septembrie 2025, la Ediția a XIII-a !

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sergiu Nistor ajunge ambasador în Letonia