16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Raport ISU SIBIU: „În primele 8 luni ale acestui an, pompierii au intervenit la 262 de incendii de vegetație”

Știri din Județ

În primele 8 luni ale acestui an, pompierii sibieni au intervenit la un număr total de 262 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 900 de hectare de teren.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă au fost situații în care incendiile de vegetație s-au propagat la anexe gospodărești sau chiar la locuințe. 

Pe această cale, ISU SIBIU atrage din nou atenția cetățenilor asupra faptului să arderile de vegetație uscată sunt interzise și pot provoca adevărate tragedii. 

Anual, pe 13 septembrie este sărbătorită Ziua Pompierilor din România. Este o zi deosebit de importantă pentru noi, pompierii. Este ziua în care ne amintim cu mândrie și recunoștință de Bătălia din Dealul Spirii din 1848, un moment deosebit ce a schimbat cursul istoriei. Este o zi în care onorăm curajul, devotamentul și sacrificiul tuturor celor care, cu prețul vieții lor au apărat siguranța cetățenilor și a comunității. 

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu organizează o serie de activități menite să aducă pompierii mai aproape de comunitate, nu doar  atunci când oamenii au nevoie de intervenția pompierilorpentru că se confruntă cu o situație de urgență. 

În acest context a fost inițiată o campanie intitulată „Cine salvează o viață salvează o lume întreagă”. S-a desfășurat sub forma unui concurs în care premiul este un curs de prim ajutor. Cetățenii au fost invitați să găsească panoul nostru și să facă o fotografie cu el. 15 persoane vor câștiga în urma unui concurs de aprecieri pe rețelele de socializare, un curs de prim ajutor la centrul de formare SMURD. De foarte multe ori în misiunile noastre am văzut cât de necesară este intervenția rapidă, spre exemplu în cazul unui stop cardio-respirator, sau cât de important este să identifici semnele unui AVC și să transmiți informațiile dispecerului 112 pentru a se interveni prompt. Prin această campanie ne-am dorit să oferim șansa oamenilor să facă un curs de prim ajutor cu formatorii SMURD și totodată să fie mai bine pregătiți pentru o situație în care viața unui om este în pericol. 

Tot pentru a sublinia importanța acordării primului ajutor, în data de 14 septembrie, sâmbătă, împreună cu Fundația pentru SMURD, la Shopping City Sibiu va avea loc Maratonul Resuscitării. Este un eveniment amplu la care vor lua parte medici, asistenți, formatori SMURD, studenți și voluntari și vor face mini-cursuri de acordare a primului ajutor. Evenimentul se va desfășura între orele 12:00-22:00. Pe această cale invităm pe toți cei interesați să vină la acest eveniment care este gratuit.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara