13.1 C
Sibiu
miercuri, 18 septembrie, 2024

Haos din cauza lipsei marcajelor de pe Bulevardul Vasile Milea din Sibiu

Știri din Județ

Sunt câteva săptămâni bune de la refacerea asfaltului de pe Bulevardul Vasile Milea din Sibiu însă autoritățile locale nu au considerat de cuviință să traseze și marcajele benzilor, lucru extrem de important pentru siguranța rutieră.

Cea mai incomodă situație raportată des și de cititorii Sibiu Independent este în zona intersecției cu străzile Semaforului și Rahovei. Acolo, din două benzi de circulație, se bifurcă în 3, una la stânga și două înainte. Reamintim faptul că în trecut, în zona menționată, prima și a doua bandă de circulație avea o curbă ușoară spre dreapta, tocmai pentru a permite formarea benzii pentru stângă. Ei bine, în lipsa marcajelor, haosul se produce inevitabil.

Am constatat și noi faptul că, neavând marcajele trasate, șoferii țin drept de volan și ajung pe banda destinată virajului la stânga. Apoi claxoane și nervi pentru că la „verde stânga”, ei nu înaintează, crezând că așteaptă regulamentar la semaforul pentru „înainte”. Am văzut inclusiv mașini pe banda pentru stânga, care semnalizau și forțau cele două coloane pentru înainte. De ce? Pentru că de câteva săptămâni, nimeni nu a trasat câteva marcaje.

Trecerile pentru pietoni, tot netrasate

Lăsând benzile de circulație, ce se întâmplă cu trecerile pentru pietoni?! Pentru că pe Bulevardul Vasile Milea, în apropierea intersecției cu străzile Moldoveanu și Nicolae Iorga, există semafoare pietonale care sunt „pe verde” chiar dacă și șoferii au verde la semafor. Însă, ne întrebăm retoric?! Ce siguranță rutieră mai este aceea când șoferul vede „asfalt gri curat” și se trezește cu pietoni în față? Pentru că un indicator „Atenție trecere!” poate să fie estompat de o furgonetă sau pur și simplu neobservat de șofer.

intersecția Bulevarul Vasile Milea cu Semaforului și Rahovei
intersecția Bulevardul Vasile Milea cu Moldoveanu și Nicolae Iorga
intersecția Bulevarul Vasile Milea cu Semaforului și Rahovei
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sergiu Nistor ajunge ambasador în Letonia