13.1 C
Sibiu
miercuri, 18 septembrie, 2024

Primăria Sibiu despre lucrările în curs la Colegiul „Octavian Goga”: „Afirmațiile doamnei director adjunct Monica Cercel sunt eronate și dezinformează”

Știri din Județ

În urma articolului publicat de Ziarul Sibiu Independent, joi, 12 septembrie, cu titlul: „Liceul Goga din Sibiu este în plin șantier, deși școala a început de luni. Părinții sunt extrem de nemulțumiți!”, Primăria municipiului Sibiu face următoarele precizări:

„Pentru a crea condițiile de desfășurare a cursurilor în format fizic odată cu începerea noului an școlar, mobilizarea constructorului și a echipei care gestionează proiectul a fost masivă astfel că, duminică, 8 septembrie s-au încheiat lucrările de modernizare, inclusiv mobilarea și dotarea cu table inteligente a corpului de clădire al Colegiului situat pe str. A. Șaguna. Acest corp de clădire a fost predat unității de învățământ cu proces verbal în data de 9 septembrie, fiind semnat din partea Colegiului O. Goga chiar de către directorul adjunct Monica Cercel. Prin urmare, afirmațiile doamnei director adjunct Monica Cercel prin care arată că nu s-a predat încă spațiul sunt eronate și dezinformează. Mai mult, subliniem că în acest corp de clădire finalizat sunt îndeplinite condițiile de siguranță pentru desfășurarea orelor.

La solicitarea dumneavoastră, vă putem pune la dispoziție fotografii realizate în sălile de clasă finalizate și pregătite să primească elevii.

În legătură cu materialul video:
  • Grupurile sanitare nu fac obiectul contractului de lucrări gestionat de Primăria Sibiu, ci sunt lucrări separate, gestionate de managementul unității de învățământ, printr-un alt contract;
  • Referitor la sala de festivități care apare în imagini, aceasta se va preda unității de învățământ în termen de 2 săptămâni de la semnare procesului verbal, așa cum s-a agreat cu managementul Colegiului, în spațiu impunându-se lucrări mai ample pentru eliminarea concentrației de radon. Precizăm că aceasta nu este un spațiu esențial și curent pentru desfășurarea activității educative;
  • Cu privire la depozitarea materialelor de construcții, constructorul a stabilit de comun acord cu direcțiunea unității de învățământ ca acestea să fie depozitate în corpul administrativ, acolo unde nu incomodează cursurile sau circulația elevilor.  
  • Cabinetul medical la care face referire dna director adjunct Monica Cercel se va finaliza în aproximativ 2 săptămâni și va fi predat unității de învățământ, acesta neafectând desfășurarea propriu-zisă a orelor.
  • Sistemul de supraveghere video nu face parte din proiectul gestionat de Primăria Sibiu, ci este administrat de unitatea de învățământ. Prin urmare, repunerea acestuia în funcțiune este o sarcină a echipei administrative a unității de învățământ.

În ceea ce privește desfășurarea cursurilor în format online, această decizie aparține strict conducerii unității de învățământ, această variantă stabilindu-se în Consiliul de Administrație al Colegiului ca plan de rezervă, în cazul în care lucrările nu s-ar fi finalizat, iar spațiile nu ar fi fost disponibile. Decizia nu se justifică deci din punct de vedere al disponibilității spațiului, deoarece sălile din acest corp de clădire finalizat, împreună cu sălile și laboratoarele Colegiului asigură spațiul suficient pentru desfășurarea cursurilor în format fizic.

Reamintim că la Colegiul O. Goga sunt în desfășurare lucrări ample, de eficientizare energetică a clădirilor, acestea începând în data de 4 martie, cu termen de finalizare a lucrărilor 10 luni, până în data de 4 ianuarie 2025. Acestea includ reparații la acoperiș, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, anveloparea clădirii, înlocuirea sistemului de furnizare a căldurii și montarea de pompe de căldură, instalarea de panouri fotovoltaice, montarea unor sisteme de ventilare mecanică, lucrări pentru detecția și protecția împotriva incendiilor, instalarea unui sistem inteligent de management al utilităților din clădire, precum și refacerea finisajelor interioare și exterioare a corpurilor de clădire. Precizăm că recepția finală a lucrărilor, moment la care vor fi remediate orice eventuale neconformități constatate, este programată în perioada ianuarie – martie 2025.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. deci, Dna dir care se afla in miezul lucrurilor „dezinformeaza” in timp ce primaria care habar n-are de nimic, ne spune „adevărul”: recepția va fi în martie 2025. pina atunci copiii vor învăța printre materiale, sau eventual in containare, că e la moda. oare or fi alea de la covid, reciclate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sergiu Nistor ajunge ambasador în Letonia