12.4 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

„Maratonul Resuscitării” – programul prin care sibienii sunt învățați să acorde primul ajutor

Știri din Județ

Sibienii, dar și alți cetățeni dornici de cunoaștere sunt așteptați astăzi, până la ora 20:00, la „Maratonul Resuscitării”, organizat în incinta Shopping City Sibiu.

Acest program benefic este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD. Prin această acțiune se dorește educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

Conform ISU SIBIU, 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă. Astfel, până la sosirea echipajelor de urgență, este vital ca victima să primească manevre de resuscitare din partea celor din jur. Conform specialiștilor, șansele ca victima să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.

Doritorii pot exersa manevrele de resuscitare pe manechine și pot primi informații utile de la peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD. Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară!

Oferind doar 30 de minute din timpul tău, sâmbătă, 14 septembrie, în Shopping City Sibiu, vei afla cum, cu mâinile goale, poți face diferența dintre viață și moarte!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș a obținut a patra victorie în campionat

EDITORIAL: Brățara, dacii și hienele

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș