16.2 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

FOTO: Turneul aniversar „Junii Sibiului 80 de ani” în SUA

Știri din Județ

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formație de dansuri populare din România a participat la cel mai mare Festival Românesc de pe Coasta de Vest a Americii, în Sacramento. Mii de participanți s-au întâlnit pentru a cânta şi a juca româneşte, într-o atmosferă de bucurie şi respect.

Ediția aniversară cu numărul 20 a Festivalului Românesc a avut loc în data de 7 septembrie 2024 și a atras peste 6 mii de participanți. Au fost prezenți Consulul General Lucia Sava din Los Angeles și consulul onorific Alin Alistar, care au evidențiat importanța culturală și comunitară a evenimentului.

Dragii noștri, vă împărtășim imagini de la Festivalul Românesc din Sacramento, SUA. Am trăit emoții de bucurie, am avut sentimentul de unitate și de mândrie că suntem români” – au transmis reprezentanții Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” pe pagina de Facebook

Mai multe FOTOGRAFII AICI

Sub coordonarea Silviei Macrea- manager și coregraf – Junii Sibiului au prezentat o călătorie muzical-coregrafică în marile regiuni ale României, alături de Oana Tomoiagă, Aurora și Săndel Mihai, Viorica Țepeș.

Vă redăm câteva gânduri ale doamnei Abigaila Budac, președinte al Romanian Community Center din Sacramento, organizator al festivalului:

„…Îți mulțumim frumos dragă Silvia, am fost deosebit de onorați și încântați să vă avem ca oaspeți în mijlocul nostru. Prezența voastră a adus bucurie și emoție comunității noastre, iar talentul și dăruirea voastră au făcut ca festivalul să fie cu adevărat special. Junii Sibiului nu sunt doar artiști desăvârșiți, ci și oameni deosebiți, iar prietenia care s-a legat între noi este neprețuită.

Dragă Silvia, cu o inimă plină de recunoștință, vă mărturisim că a fost o adevărată onoare și bucurie să vă avem ca oaspeți. Prezența voastră a adus un strop de magie și autenticitate, iar prin talentul și pasiunea voastră ați făcut ca sufletul românesc să vibreze în comunitatea noastră din Sacramento. Nu doar că ne-ați încântat cu arta voastră desăvârșită, dar ne-ați cucerit și prin căldura voastră umană.

Vă mulțumim din suflet vouă, Junii Sibiului, Oana Tomoiagă, Viorica Tepeș, Aurora și Săndel Mihai pentru dăruirea cu care ne-ați prezentat frumusețea cântecului și dansului popular românesc. De asemenea, un mulțumesc din inimă se îndreaptă către Consiliul Județean Sibiu, fără de care această întâlnire extraordinară nu ar fi fost posibilă. Prin sprijinul lor, am reușit să reprezentăm România cu mândrie la Festivalul Românesc din Royer Park, iar comunitatea noastră a fost profund impresionată de voi. Vă așteptăm cu brațele deschise la toate festivalurile noastre viitoare, știind că o punte solidă de prietenie a fost construită între noi. Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem și să continuăm această frumoasă colaborare, împărtășind tradițiile noastre românești la evenimentele viitoare.”

Turneul aniversar Junii Sibiului 80 de ani a fost posibil cu finanțarea acordată de Consiliul Judetean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

Credit foto: David Alecu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara