12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Închideri de trafic și parcări în acest weekend, în centrul istoric, pentru Săptămâna Europeană a Mobilității

Știri din Județ

Sibiul marchează și anul acesta Săptămâna Europeană a Mobilității, înscriindu-se în campania de conștientizare privind mobilitatea urbană sustenabilă inițiată de Comisia Europeană, care se desfășoară în perioada 16-22 septembrie.

În cadrul acestei campanii, Primăria Sibiu va marca “Zilele fără mașini” sâmbătă, 21 septembrie și duminică, 22 septembrie, eliberând câteva străzi din centrul istoric de traficul auto și de mașinile parcate.

Astfel, de sâmbătă, 21 septembrie la ora 08.00 și până duminică, 22 septembrie, ora 20.00, următoarele străzi vor fi închise circulației, iar parcarea va fi interzisă pe acestea:

  • str. Mitropoliei (între str. Tribunei și str. Al. Odobescu)
  • str. Al. Odobescu (cu excepția parcării de vis-a-vis de Teatrul Gong)
  • str. Centumvirilor
  • str. Avram Iancu (de la intersecția cu str. General Magheru spre Piața Mare)
  • Piața Mică integral

Menționăm că în intervalul menționat nu va fi permis nici accesul riveranilor pe aceste străzi. Accesul mașinilor instituțiilor publice din zonele menționate va fi permis, însă fără ca acestea să rămână parcate pe domeniul public.

Linia Verde de transport public va circula sâmbătă, 21 septembrie pe un traseu deviat. Astfel de pe str. A. Șaguna, microbuzele verzi vor intra pe str. I. Neculce și apoi pe str. Malului, din acest punct reintrând pe traseul normal. Duminică, 22 septembrie, autobuzele electrice și nepoluante ale Liniei Verzi vor circula pe traseul normal, pe str. Mitropoliei și str. Al. Odobescu.

Aprovizionarea operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe aceste străzi va fi permisă în fiecare dimineață, până la ora 08.00.

Locurile de parcare de pe aceste străzi vor fi eliberate treptat, începând de vineri, 20 septembrie, de la ora 20.00. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri