13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Vizită oficială în județul Sibiu: colaborare internațională pentru prevenirea traficului de persoane

Știri din Județ

În cadrul unui proiect finanțat de Guvernul Marii Britanii, județul Sibiu a primit ieri vizita doamnei Christine Smart, expertă din cadrul Guvernului Regatului Unit. Vizita a fost prilejuită de desfășurarea proiectului „Prevenirea eficientă a exploatării și a traficului de persoane în rândul tinerilor vulnerabili”, derulat de Asociația A.L.E.G în parteneriat cu Asociația de poveste, DGASPC Sibiu și alte organizații locale.

Christine Smart a vizitat copiii din centrul Gulliver, unde a discutat atât cu aceștia, cât și cu participanții la programul de formare din cadrul proiectului, printre care educatori, asistenți sociali și alte cadre implicate în protecția copilului.

Întâlnirea oficială, care a avut loc la sediul DGASPC Sibiu, a reunit experți locali și reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, precum Vlad Vasiu, vicepreședintele CJ Sibiu, și Liliana Agârbiceanu, directoarea generală a DGASPC. Alături de aceștia, au fost prezente Camelia Proca și Eniko Gall, din partea Asociației A.L.E.G., precum și Maria Petrescu, reprezentantă a ambasadei Marii Britanii la București, cât și alți colegi implicați în proiect.

Proiectul, debutat în septembrie 2024, și-a propus să reducă riscul exploatării și traficului de persoane în rândul copiilor aflați în protecție socială și în centrele de plasament. Inițiativa include sesiuni de formare pentru educatori și schimburi de experiență între specialiști români și britanici, pentru a asigura o mai bună protecție a tinerilor din grupurile vulnerabile.

Marea Britanie, fiind printre țările cele mai afectate de traficul de persoane din România, sprijină prin acest proiect eforturile județului Sibiu de a combate sclavia modernă și de a proteja tinerii.

Aflați mai multe despre nevoile și recomandările privind prevenirea și combaterea traficului de persoane și exploatării în sistemul de protecție a copilului aici: https://aleg-romania.eu/wp-content/uploads/2024/04/Brosura-cu-recomandari.pdf

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri